آموزش تایپوگرافی در ایلوستریتور

در این مطلب آموزش ایلوستریتور به تایپوگرافی در ایلوستریتور می پردازیم. ابتدا با استفاده از ابزار type که در نوار ابزار قرار گرفته متن مورد نظرمان را وارد میکنیم و سپس برای تغییر فونت آن از قسمت character نوع فونت دلخواه را انتخاب میکنیم.
جهت تغییر رنگ هم میتوانید ابتدا متن یا کلمه ی مورد نظر را انتخاب کنید و روی کادر fill دو بار کلیک چپ کنید و رنگ دلخواهتان را تنظیم کنید.
همانطور که ملاحظه می کنید متن ما یک فونت است و ما نیاز داریم که کاراکترهای آن را به آبجکت تبدیل کنیم برای این کار روی آن کلیک راست میکنیم و روی گزینه create outlines کلیک راست میکنیم.
بعد از این کار متوجه میشوید که آبجکت ها به صورت group هستند که برای کار ما نیاز هست که به ungroup تبدیل شوند.
در ادامه قصد داریم effect هایی را روی آن اعمال کنیم. ابتدا متن را با استفاده ار ابزار selection انتخاب میکنیم و از تب effect وارد زیرمجموعه 3D می شویم و روی گزینه extrude & bevel کلیک چپ میکنیم.
با انتخاب این گزینه، کادر زیر برای شما باز میشود و اولین کاری که میکنید این است که تیک گزینه preview را بزنید تا تغییرات اعمال شده بر روی متن را مشاهده کنید. همچنین قسمت position را روی گزینه front قرار دهید تا به حالت چرخش صفر شود.
در ادامه با کشیدن موس بر روی کادر آبی تغییرات را اعمال کنید همچنین می توانید روی گزینه more options کلیک کنید تا موارد دیگر تنظیمات برایتان باز شود.
با کشیدن موس در قسمت مشخص شده می توانید لایت های متن خود را تنظیم کنید به طوری که قسمتی از آن روشن و قسمتی تیره تر شود. نکته ی قابل توجه این هست که حتما برای اعمال افکت ها آبجکت های شما ungroup باشد.
در ادامه می خواهیم به متنمان سایه اعمال کنیم که برای این کار هم بایستی ابتدا همه ی آبجکتها را انتخاب کنیم و به تب effect در بالای محیط کاری نرم افزار مراجعه کنیم و این بار از زیر منوی stylize مثلا گزینه drop shadow را انتخاب کنیم.
در کادر باز شده گزینه های opacity و blur را به صورت دلخواه می توانید تنظیم کنید و قسمت mode آن را multiply انتخاب کنید تا سایه بهتر دیده شود و با بگراند آرت برد ادغام شود و شکل زیباتری به خود بگیرد.
ما قصد داریم چیدمان آبجکت ها را طوری تنظیم کنیم انگار کاراکترهای متن به صورت بی نظم روی هم ریخته اند و نظم ندارد.
در صورتی که مشاهده کردید با drag کردن آبجکت ها شکل دلخواه شما تنظیم نمیشود و طوری است که آبجکت بالایی روی آبجکت پایینی قرار نمی گیرد و در واقع زیر آن قرار میگیرد.
برای حل این مشکل می توانید ابتدا همه ی آبجکت ها را انتخاب کنید و به layers مراجعه کنید.
همانطور که ملاحظه می کنید چون همه ی آبجکت ها را انتخاب کردیم در اینجا هم همه انتخاب هستند و برای اینک آن ها را cut کنیم از کلیدهای ترکیبی ctrl+x استفاده میکنیم. در ادامه برای راحتی کار و سهولت دسترسی به لایه های آبجکت ها با استفاده از گزینه create new layer یک لایه ی دیگر ایجاد میکنیم و در حالی که آن لایه را انتخاب کردیم کلیدهای ctrl و f را میزنیم تا متن ما در جای خود paste شود.
نام لایه ها را تغییر دادیم و برای حل مشکلمان بایستی تک به تک لایه ها را برعکس کنیم تا از پایین به بالا شمارش شروع شود.
در صورت تمایل به تغییر رنگ هم میتوانید آبجکت ها را انتخاب کنید و از با کلیک روی کادر fill و یا استفاده از پنل color رنگ آن را به رنگ دلخواهتان تغییر دهید.
ایجاد سایه چراغ قوه بر روی متن
جهت انجام تمرین در حیطه تایپوگرافی در ایلوستریتور به انجام تمرین در یک مورد پروژه محور می پردازیم تا ابزارهای پیشنهادی که برای تایپوگرافی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد مشخص گردد. برای ایجاد سایه ابتدا در پنل لایه ها یک لایه ی دیگر مختص سایه ایجاد میکنیم و در حین اینکه آن لایه انتخاب است با استفاده از ابزار pen محدوده ای که میخواهیم سایه چراغ قوه ایجاد شود را ترسیم میکنیم.
به پنل gradient مراجعه می کنیم و تنظیمات لازم را برای ایجاد شکل سایه از طریق آن بر روی آبجکت اعمال میکنیم. بهتر است با دو بار کلیک بر روی لغزنده ها مد آن ها را روی cmyk قرار دهید و همچنین opacity لغزنده سمت راست را هم روی صفر تنظیم کنید.
تا اینجا gradient را ساختیم و فقط مد رنگ را لازم داریم برای این کار به پنل transparency مراجعه میکنیم.
استفاده از پنل transparency برای ایجاد مد رنگی
در این پنل میتوانید حالت های مختلف را برای آبجکت خود انتخاب کنید و همچنین می توانید opacity لایه ای که انتخاب شده و یا گروهی از لایه ها و یا آبجکت هایی که انتخاب شده را کم یا زیاد کنید.
آخرین دیدگاهها