70% تخفیف برای اولین بار برای جشنواره نوروز 1403

درباره ما

 

سلام خوشحالم که شنیدن داستان مکتب تی وی برای شما هم جذابِ و خواهش می‌کنم که تا انتها با ما همراه باشید. من حسین بافنده مدیر رسانه آموزشی مکتب تی وی هستم و توی زندگی‌ام کارای مختلفی رو توی حوزه رسانه تجربه کردم.

 

کمی درباره من:

من از ۱۶ سالگی‌ام گزارشگری شبکه‌های تلویزیونی رو تجربه کردم و توی اون برهه از زمان به اقتضای سنم در اخبار جوانه‌ها و شبکه ۲ سیما کارهام پخش می‌شد که امکان داره من رو دیده باشید. منم مثل خیلی از شما منتقد سیستم آموزشی‌ای بودم که درونش قرار داشتم و همیشه فکر می‌کردم چیزی که دارم یاد می‌گیرم به چه دردی میخوره؟! درهرصورت در کنار گزارشگری و مقابل دوربین بودن، رفتم سراغ کارهای پشت دوربین و تصویربرداری و تدوین رو شروع کردم. در ابتدا استعداد خوبی از خودم نشان دادم و همان موقع توجه اساتیدم رو به خودم جلب کرده بودم. در اون زمان دوربین pd170 رو برای تصویربرداری داشتیم و با نرم‌افزار لیکویید تدوین می‌کردیم و دنیای اون روزهام در زمان نوجوانی و حدود سال ۸۷ شده بود.

 

درباره ما

 

در فضای صداوسیما تونستم تجربیات خوبی رو به دست بیارم که یکی از مهم‌ترین هاش مذاکره کردن بود. چیزی که باعث می‌شد همیشه با افراد بزرگی که در رشته و مهارت خودشان سرآمد بودن به‌راحتی بتونم ارتباط بگیرم. سال ۹۱ شد و دست بر قضا و در ادامه همان سیستم آموزشی غلط وارد رشته کامپیوتر شدم که بعداً فهمیدم که حکمتی در درون این کار نهفته بوده است!

 

داستان از کجا شروع شد؟

از همان موقع به این موضوع فکر می‌کردم که توی سیستم‌های آموزشی طراز اول دنیا قبل از ورود به این دوره از سن، همه استعدادشان کشف می‌شود و تکلیفشان با خودشان روشنه اما ما که نمی‌توانیم مثلاً سیستم آموزشی رو تغییر بدیم چیکار میتونیم بکنیم که توی محیط کار بفهمیم اول که چی به دردمان میخوره و بعد توی همان حوزه عمیق بشیم. مثلاً برای منی که در حال حاضر آی تی من به‌حساب میام و کسب‌وکار اینترنتی دارم خواندن ساختمان داده و طراحی الگوریتم در دانشگاه جز اتلاف وقت چیزی نداشته و دردی رو از من دوا نکرده!

 

درباره ما

 

من رسانه رو خوب می‌شناختم همیشه به خاطر رشد خوبی که توی حوزه کارم تو اون سن داشتم موردتوجه بودم! ولی همیشه یه چیزی توی وجودم غرش می‌کرد و اونم انتقال مفاهیم به یه عده آدم بود. همیشه دوست داشتم چیزهایی رو که بلدم به یه عده آدم در ساده‌ترین حالت ممکن توضیح بدم، جوری که از یادگرفتن اون آدم ها خودم شگفت‌زده بشم.

 

به همین خاطر تصمیم گرفتم چیزهایی رو که یاد گرفتم باهم ترکیب کنم و تجربه‌های جدید بسازم. این شد که شروع کردم به یادگیری مهارت‌های موردنیازم و به همین خاطر شاگردی اساتیدی مثل ژان‌بقوسیان، علی حاجی محمدی، مهران منصوری فرد و… رو کردم تا بتونم وارد فضای اینترنتی بشم چراکه توی این فضا می تونستم یک سیستمی ایجاد بکنم که اون غرش درونی رو درش خلاصه کنم تا یه عده آدم زیادی از این سیستم بهره‌مند بشن و بتونن به‌راحتی مهارت‌هایی که فقط بهش نیاز دارند رو یاد بگیرند.

 

چرا اسم مکتب تی وی؟

تو یکی از روزهای تابستون در حال طوفان فکری روی کاغذ بودم که اسم کسب و کارم رو انتخاب کنم. چون از بچگی توی صداوسیما رفت و آمد داشتم یه شبکه تلویزیونی توی ذهنم بود. فکرم سمت شبکه آموزش رفته بود گفتم چرا یه اسمی نزنم که گویای یک شبکه یا یک رسانه آموزشی نباشه؟ برای همین کلمه ( مکتب ) که در لغت به معنی جایی برای خواندن و نوشتن و آموزش است را با پسوند تی وی که معادل انگلیسی تلویزیون است و نشان دهنده ی شبکه و رسانه است، آوردیم و این شد که اسم مکتب تی وی شکل گرفت.

 

شکل گیری ساختار مکتب تی وی

در این برهه از ساخت تیزرهای تبلیغاتی کسب درآمد و پس‌انداز می‌کردم و بعد از اون هم به خدمت مقدس سربازی اعزام‌شده بودم و خب کارم برای یادگیری اون مهارت‌های جدید سخت‌تر شده بود. اما از اونجایی که کلاً اخلاقی دارم که چیزی رو که بخوام به سمتش حمله‌ور میشم و چیزی نمی‌توانم جلوی سماجتم رو بگیره از هر فرصتی استفاده می‌کردم و می‌رفتم سراغ آموزش‌هایی که دقیقاً برای این کار نیاز داشتم نه بیشتر و نه کمتر. اتفاقی که اگر در ابتدای آموزش دانشگاهی بهش می‌پرداختم خیلی جلوتر بودم و خب آمده بودم تا به کمک تیمم این مشکل رو حل کنم.

من به آقای بقوسیان خیلی مدیونم. من از ایشون یاد گرفتم که حتی سیستم آموزش آنلاین ایران چقدر جای کار دارهِ و جای نظریه‌های یادگیری در سیستم آموزش آنلاین ایران چقدر خالیه. من از ایشون یاد گرفتم که برای انتقال مفاهیم و اطلاعات هم‌زمان دانش و بینش و راهکار رو ارائه بدیم درصورتی‌که در اکثر آموزش‌های آنلاین صرفاً دانش رو ارائه می‌کنند یعنی صرفاً مطالب تئوری که توضیح و تعریف موارد مختلف خواهد بود، چیزی که در آپارات و یوتیوب به‌صورت کاملاً رایگان و فراوان موجود هست.

 

اساس دوره های آموزشی مکتب تی وی

برای همین برای پیاده‌سازی نظریه‌های روانشناسی شده یادگیری، تصمیم گرفتم در دوره‌های آموزشی مکتب تی وی ابتدا خیلی سریع مفاهیم اولیه رو ارائه بدیم یعنی دانش رو منتقل کنیم بعد از اون نوبت به بینش هست یعنی مدرس نظرات و تجربیات خودش رو در بازار کار نسبت به اون دانش منتقل کنه و در مرحله آخر هم نوبت به راهکار میرسه و مراحلی برای انجام یک کار قدم‌به‌قدم تمرین بشه.

طبق تجربه‌ی ما در بررسی‌هامون دانشجوهای دوره‌های آموزشی فقط در ابتدای راه انگیزه دارند و در اواسط راه دوره رو کنار می‌گذارند و دوره‌های آموزشی گوشه از هارد های سیستم‌ها فقط خاک میخوره.چیزی که درآموزش‌های آنلاین در زبان فارسی مشهود بوده این هستش که ۹۹ درصد آموزش‌ها صرفاً ضبط اسکرین کپچر هستند و یک موشن لوگو در ابتدا و انتهای ویدیوهای آموزشی جزو سناریوی تکراری هست.

 

درباره ما

 

 

کیفیت سمعی و بصری بالا

ما با توجه به تجربه‌ی قبلی در ساخت تیزرهای تبلیغاتی و مستند و گزاری های خبری و برنامه‌های تلویزیونی و… این مورد را تا حد قابل قبولی برطرف کردیم یعنی ضبط استودیویی به تمام ویدیوهای یک دوره آموزشی اضافه شد بعلاوه حذف قسمت‌های اضافه در مرحله اول تدوین و اضافه کردن مواردی مانند پلاتو موشن گرافیک و صداگذاری در مراحل دیگر تدوین طبق سناریوی موردنیاز آن دوره آموزشی، در دستور کار قرار گرفت و از این بابت دانشجو با یک دوره کاملاً حرفه‌ای طرف بود و از بابت خستگی در ادامه دوره آموزشی مشکلی وجود نداشت.

 

رسیدن به بازار کار به صورت عینی

در صنعت آموزش آنلاین همه رسیدن به بازار کار  رو عده می‌دهند و حتماً شما هم دیده‌اید که اعتبار مدرک دانشگاهی و آموزشگاهی تا حد زیادی خداروشکر از بین رفته و این روزها تنها چیزی که مورد توجه است مهارت است و بهترین راه برای نشان دادن مهارت هم برای ورود به بازار کار نمونه کار یا پورتفولیو است.

درزمینهٔ ورود کار مثال مرغ و تخم‌مرغ را یادآوری می‌کنم! تا شما سابقه و نمونه کار نداشته باشید نمی‌توانید پروژه و یا استخدامی را به دست آورید و به همین خاطر ما در مکتب تی وی بر آن شدیم تا سیستمی را پیاده کنیم تا شما در حین گذراندن دوره آموزشی خود هم‌زمان پورتفولیوی خود را برای ارائه داشته باشید.

بر همین اساس و در بخش راهکار از تئوری‌های یادگیری یک سیستم آموزشی تعاملی رو پیاده‌سازی کردیم. چون  دانشجو صرفاً با خیره شدن به مانیتور نمیتونه چیزی رو یاد بگیره و بعداً در پروژه‌های خودش مورداستفاده قرار بده. و در این سیستم تعاملی میتونه با همان فایل‌هایی که مدرس دوره در حال کار کردن با آن هستش جلو بره و روی اون ها کار بکنه و برای پروژه شخصی خودش پیاده‌سازی کنه.

 

درباره ما

 

به این صورت در راحت‌ترین حالت ممکن تمرین کرده و در پایان دوره آموزشی هم میتونه یک پورتفولیو حرفه‌ای به‌راحتی ایجاد کنه و در هرجایی برای گرفتن پروژه و استخدامی به کارفرما ارائه بدهد. به این صورت رسیدن به بازار کار رو به‌صورت عملی ترسیم کردیم و فقط در حد یک شعار باقی نگذاشتیم.

 

پالایش در انتخاب مدرسین

بررسی‌ها ادامه داشت و به موردی با عنوان پالایش و بررسی مدرس برخورد کردیم. ما در مکتب تی وی مراحل مختلفی برای بررسی رزومه و توانایی مدرس انجام می‌دهیم. مدرس یک دوره آموزشی آنلاین باید در وهله اول صدای مناسب و فن بیان مناسبی برای تفهیم مطالب داشته باشد. و مهم‌تر از اون باید بر روی موضوعی که تدریس می‌کند متمرکز بوده باشد. یعنی استاد همه‌کاره و هیچ‌کاره که مانند بسیاری از جاها چند دوره کاملاً نامرتبط را تدریس می‌کند در مکتب تی وی جایی ندارد.

دلیل تمرکز مدرس بر روی موضوع خاص هم به بخش تئوری‌های یادگیری برمی‌گردد یعنی مورد بینش که قرار بود مدرس تجربیات و نظرات بازاری خودش را در مورد دانش خاصی در اختیار مخاطب قرار دهد در این بخش مشخص می‌شود.

با آشنایی که با دوستان خودم در صداوسیما داشتم و افرادی که در حوزه کاری ما سابقه خوبی در سطح بالای حوزه‌ی کاری خود داشتند مذاکره کردم و آن‌ها را وارد سیستم آموزشی که طبق استانداردهای مکتب تی وی ایجاد نموده بودم، کردم. وبه این صورت با استفاده از دانش فنی خود در تولید ویدیو شروع به ضبط دوره‌های آموزشی نمودیم.

 

پذیرش در پارک علم و فناوری

در دی‌ماه ۱۳۹۷ مکتب تی وی توانست با گذر از چندین مرحله داوری پذیرش پارک علم و فناوری را کسب کند و به‌این‌ترتیب قدم‌های روبه‌جلوی خوبی را بردارد.

ما در این شرایط جامعه سعی میکنیم که فقط به خودمان متکی باشیم و این اتکا برای ما از هر چیزی لذت‌بخش‌تر هستش و تا به امروز خداروشکر تونستیم رضایت حداکثری از دانشجوها داشته باشیم .