ایجاد جلوه لرزش با Wiggle در افتر افکت
میخواهیم در این مقاله از آموزش افتر افکت در مورد حالت Wiggle در Shape ها صحبت کنیم برای این کار لازم است ابتدا یکی از حالتهای Shape را رسم کنیم بهطور مثال ما حالت مستطیل را انتخاب میکنیم و در صفحه آن را رسم میکنیم و برای آن Stroke و Fill را فعال میکنیم حال با کلیک بر روی دکمهی Add در قسمت timeline دو گزینهی wiggle داریم که یکی مربوط به transform و دیگری مربوط به path میباشد.
ابتدا حالت Wiggle Transform را انتخاب میکنیم حال در قسمت لیست بازشوی قسمت Rectangle این گزینه را خواهیم داشت اگر بر روی لیست باز شوی قسمت Wiggle Transform کلیک کنیم یک سری گزینهها وجود دارد که آنهارا برسی خواهیم کرد.
توجه کنید ما در این حالت یک Transform کلی و یک Transform Rectangle داریم و همچنین یک گزینهی Transform در لیست بازشوی Wiggle Transform قرار دارد.
این حالت جزو حالتهایی است که نیاز ندارد برای آن متحرکسازی کنیم و بدون نیاز به ایجاد کیفریم خودش متحرکسازی را انجام میدهد بهطور مثال ابتدا Fill را در حالت linear تنظیم میکنیم و رنگی که مدنظرمان است را برای آن انتخاب میکنیم حال در قسمت Transform موجود در فهرست گزینههای Wiggle Transform بدون ایجاد کیفریم مقدار position و Scale آن را تغییر میدهیم و مقداری نیز عدد rotation را تغییر میدهیم حال اگر کار را اجرا کنیم مشاهده میکنیم.
که تصویر حرکت میکند و تغییرات اعمالشده بهصورت مرتب تکرار میشود و بهاندازهای که طول تصویر را در خط زمان تنظیم کنیم اجرا میشود. حال برای این انیمیشن ایجادشده مقدار عددی گزینهی Wiggle\second را افزایش میدهیم و خط زمان را به ابتدا میآوریم و از کار اجرا میگیریم در این صورت مشاهده میشود که سرعت حرکت تصویر افزایش میابد همچنین اگر مقدار آن را خیلی کم کنیم بازهم سرعت حرکت افزایش پیدا میکند.
اما اگر مقدار عددی این گزینه را صفر تنظیم کنیم و از کار اجرا بگیریم مشاهده میکنید که تصویر حرکت نمیکند و انیمیشن ایجاد نمیشود بنابراین برای آنکه از کارمان اجرا داشته باشیم باید به این گزینه مقدار دهیم سایر گزینههای این قسمت نیز با تغییر مقدار عددی آنها میتوان تغییراتی را در کار ایجاد کرد که با امتحان هرکدام از آنها میتوان متوجه تغییرات شد در آخر گزینهی Random را داریم که با فعال کردن آن تغییرات ایجادشده بهصورت تصادفی بر روی کار اعمال میشود و ترتیب خاصی نخواهند داشت.
ما برای ایجاد انیمیشن در این قسمت لازم است تغییراتی بر روی گزینههای موجود در قسمت Wiggle Transform و همچنین گزینههای بخش Transform ایجاد کنیم بهطور مثال میخواهیم تصویر را بهگونهای تنظیم کنیم که در راستای محور X و Y جابهجا شود یا به عبارتی برای تصویر لرزش ایجاد کنیم که بهصورت مکرر ایجاد شود اگر بخواهیم برای ایجاد این حالت از ایجاد کیفریم استفاده کنیم زمان زیادی را بایستی صرف آن کنیم اما در این قسمت ما مقدار عددی X و Y را در گزینهی position با مقدار ۲ تنظیم میکنیم همچنین در قسمت Wiggle\second عدد ۲ را تنظیم میکنیم و برای گزینهی Temporal phase عدد ۳ را قرار میدهیم در این صورت اگر کار را اجرا کنیم میبینیم که تصویر در حال لرزش است حال برای آنکه به کار سرعت دهیم مقدار Wiggle\second را افزایش میدهیم بهطور مثال مقدار عددی ۱۰ را برای آن تنظیم میکنیم در این صورت هنگام اجرای کار لرزش بیشتر دیده میشود.
ما میتوانیم در اینجا مقدار عددی Scale و یا rotation را نیز تغییر دهیم تا نوع دیگری از حرکت را مشاهده کنیم همچنین میتوانیم بهجای گزینهی Temporal phase برای سایر گزینهها مقداری را تنظیم کنیم تا حرکت متفاوت شود.
حال تمام تغییرات را Reset میکنیم تا با گزینهی دیگر Wiggle که مربوط به path میشود را بررسی کنیم برای این کار گزینهی مربوط به این قسمت را از لیست Add انتخاب میکنیم که در اینجا هم با تغییر مقدار گزینههای مربوط به Wiggle path میتوانیم تغییراتی را اعمال کنیم بهطور مثال با تغییر مقدار Size و Detail تغییراتی را مشابه آنچه میبینید.
میتوانیم اعمال کنیم گزینهی points هم حالت نقطههای ایجاد شده در تصویر را مشخص میکند که به حالت دایرهای باشد یا زاویهدار و گزینهی Wiggle\second را داریم که برای تنظیم سرعت و ایجاد انیمیشن است بهطور مثال در این حالت مقدار آن را ۱۰ تنظیم میکنیم و از کار اجرا میگیریم تا متوجه حرکت تصویر بشویم و گزینههای دیگری نیز وجود دارد که با آنها آشنا شدیم و در این قسمت هم با دادن مقدارهای عددی متفاوت میتوانیم کارایی آن را بهتر درک کنیم.
این تغییرات را میتوان بر روی اشکالی که با استفاده از ابزار pen رسم میکنیم هم اعمال کنیم بهطور مثال حالتهای قبلی را با انتخاب آن و زدن دکمهی Delete حذف میکنیم و با فعال کردن ابزار pen یک خط در صفحه ایجاد میکنیم حال بر روی Shape ایجاد شده در بخش Timeline کلیک میکنیم تا در حالت انتخاب قرار بگیرد و از قسمت Add گزینهی Zig Zag را انتخاب میکنیم و تغییراتی بر روی آن اعمال میکنیم حالت Point را هم smooth تنظیم میکنیم حال از قسمت Add گزینهی Wiggle path را انتخاب میکنیم و در این قسمت هم مقدار عددی گزینههای size و Detail را کمی افزایش میدهیم و حالت Point را هم smooth تنظیم میکنیم سایر گزینه ها را نیز میتوانیم تغییر دهیم تا با تغییراتی که بر روی تصویر اعمال میکنند بیشتر آشنا شویم نمونهای از این تغییرات را در تصویر زیر داریم .
که با اجرای آن حرکت تصویر را مشاهده میکنیم. درنتیجه زمانی که بخواهیم در کارمان حرکاتی بهصورت مکرر انجام شوند از حالت Wiggle استفاده میکنیم تا بتوانیم در مدت کوتاهتر و بدون استفاده از کیفریم انیمیشن را ایجاد کنیم.
آخرین دیدگاهها