آشنایی با قسمت های نرم افزار فتوشاپ

آشنایی با نوار منو و دکمه های کنترلی نرم افزار:
نوار منو به صورت افقی در بالای صفحه ی نرم افزار قرار دارند.
- منوی File :با استفاده از منوی file از فرمان های مدیریتی و چاپ استفاده کنیم.
- منوی Edit : فرمان های ویرایشی و مربوط به حافظه
- منوی image : فرمان های مرتبط به تصاویر و تغییر اندازه
- منوی Layer : فرمان های مرتبط به لایه ها و مدیریت لایه ها
- منوی Type : فرمان های مرتبط به تایپ متن و تنظیمات آن قرار دارد.
- منوی select :فرمان های مرتبط به انتخاب تصاویر و ویرایش آن ها
- منوی Filter : فرمان های مرتبط به افکت ها و جلوه های ویژه (پر کاربرد ترین منو)
- منوی 3D : فرمان های مرتبط به سه بعدی
- منوی View: فرمان های مرتبط به نحوه ی نمایش تصاویر
- منوی window: این منو برای مدیریت پنجره ها، پنل ها، نوار ابزار ها و نوار آپشن استفاده می شود.
- منوی help :برای کمک گرفتن از نرم افزار استفاده می شود.
دکمه های کنترلی نرم افزار:
- دکمه minimize برای به حداقل رسانی محیط نرم افزار
- دکمه ی Restore برای به حداکثر رسانی نرم افزار
- دکمه ی close برای بستن و خارج شدن ار نرم افزار
آشنایی با جعبه ابزار در فتوشاپ :

به صورت پیش فرض جعبه ابزار به صورت عمودی در سمت چپ محیط نرم افزار قرار دارد.که از بخش های مختلف تشکیل شده است. که عبارت اند از:
- ابزار های انتخاب و برش
- ابزار های رنگ آمیزی و اصلاح
- ابزار های برداری و متنی
- ابزار های نمایش و تعیین رنگ
سمت چپ جعبه ابزار فلش مثلثی شکلی وجود دارد که با استفاده از آن می توانیم جعبه ابزار را دو ستونی یا تک ستونی کنیم و با کلیک کردن بر قسمت بالای جعبه ابزار و Drag کردن آن را به مکان دلخواه منتقل می کنیم. و اگر بر روی دکمه close کلیک کنیم مشاهده میکنیم که جعبه ابزار از محیط فتوشاپ حذف می شود.
برای قرار دادن مجدد جعبه ابزار در محیط فتوشاپ بر روی تب window کلیک چپ می کنیم در منوی باز شده بر روی گزینه Tools کلیک می کنیم تا جعبه ابزار بر روی صفحه فتوشاپ ظاهر شود. سپس با کلیک و Drag کردن می توانیم آن را در محل اولیه آن قرار دهیم.
جعبه ابزار شامل قابلیت های متفاوتی هست که اگر اشاره گر را بر روی آن قرار دهیم یک حالت پیش نمایش از ابزار را می توانیم مشاهده کنیم.

برای فعال کردن یک ابزار باید بر روی آن کلیک کنیم. با فعال کردن هر کدام از ابزار ها نوار آپشن آن هم تغییر می کند.

در کنار این ابزارها یک فلش مثلثی کوچک داریم.که با کلیک راست کردن بر روی آن مشاهده می کنید که علاوه بر ابزار مشخص شده ،ابزار های دیگری هم وجود دارد.

با این روش می توانیم به سایر ابزار ها دسترسی پیدا کنیم. همچنین می توانیم از کلید های میانبر برای دسترسی به ابزار ها استفاده کنیم. به عنوان مثال با کلیک بر روی ابزار Crop و استفاده از کلید Shift + C میتوانیم به سایر ابزار Crop دسترسی داشته باشیم. با استفاده از کلید Alt و کلیک چپ هم میتوانیم روی مجموعه ابزار ها جابجا شویم.
ویرایشگر جعبه ابزار (Edit toolbar) :
بر روی Edit toolbar کلیک راست می کنیم و سپس بر روی Edit toolbar کلیک چپ می کنیم.

صفحه ی Customize Toolbar به معنای سفارشی کردن جعبه ابزار باز می شود. که در سمت چپ آن جعبه ابزار نرم افزار فتوشاپ را مشاهده می نماییم. به عنوان مثال ابزار های گروه Crop را در شکل زیر مشاهده می نماییم.

کاربر می تواند خودش یک Extra Tool (ابزار های اضافی) ایجاد نماید.
و سپس با استفاده از گزینه save preset که در شکل بالایی مشاهده می کنید آن الگو یا پیش فرض را ذخیره نمایید.

که پسوند فایل ذخیره ای tbr.* است.
بعد از انجام تغییرات لازم بر روی کلید Done کلیک می کنیم. با کلیک کردن بر روی Restore Defaults می توانیم ابزار های اضافی را حذف و به حالت پیش فرض برگردیم. و همچنین با کلیک کردن بر روی Clear tools میتوانیم ابزار ها را پاک کنیم. برای فراخوانی می توانیم از دکمه Load Preset استفاده کنیم. و با استفاده از save preset الگو ها را ذخیره مینماییم.
آشنایی با نوار تنظیمات (Options bar)
در پایین Menu Bar نوار تنظیمات به صورت افقی وجود دارد.

نوار آپشن بر اساس ابزاری که تعیین می کنیم تنظیمات آن را تغییر می دهد. برای جابجایی نوار تنظیمات هم میتوانیم با کلیک کردن بر روی قسمت نقطه چین سمت چپ نوار تنظیمات و Drag کردن ، نوار را جا به جا نماییم.و برای قرار دادن نوار تنظیمات در محل اولیه آن هم دوباره همان قسمت را کلیک و Drag می نماییم.
برای آشکار یا پنهان کردن نوار آپشن بر روی منوی window کلیک می کنیم و و در منوی باز شده گزینه ی Options را انتخاب می نمایید. در صورتی که در کنار گزینه Options تیک حذف شود منوی آپشن هم از محیط کار نرم افزار حذف می شود .
آشنایی با پنل ها:
پنل ها در سمت راست صفحه ی اصلی نرم افزار وجود دارند.

اگر اشاره گر موس را بر روی فلش مثلثی سمت راست پنل قرار دهیم مشاهده می کنیم که پنل ها جمع می شوند. و اگر دوباره بر روی همان فلش کلیک کنیم مشاهده می کنیک که پنل ها گسترش می یابند. اشاره گر موس را بر روی فلش کوچک سمت چپ پنل ها می بریم و کلیک می کنیم که پنل های History و Properties هم گسترش یابند.

برای افزایش محیط کاری می توانیم پنل ها را با استفاده از فلش های کوچک جمع کنیم. برای جابجایی یک پنل اشاره گر موس را بر روی آن پنل قرار می دهیم و با کلیک و Drag کردن می توانیم آن پنل را جابجا کنیم.

برای حذف یک پنل می توانیم بر روی دکمه Close کلیک کنیم. و برای آشکار کردن پنل حذف شده با اشاره گر موس را بر روی منوی window کلیک می کنیم و در منوی باز شده گزینه به پنل مورد نظر را انتخاب می کنیم. همچنین می توانیم از کلید های تابعی استفاده کنیم به عنوان مثال کلید تابعی پنل Color ، F6 است.
برای بزرگ یا کوچک کردن پنل می توانیم اشاره گر موس را بر روی خط پنل قرار دهیم به صورتی که به یک فلش دو سر تبدیل شود و سپس با کلیک و Drag کردن پنل مورد نظر را کوچک یا بزرگ نماییم. برای قرار دادن پنل ها در حالت پیش فرض نرم افزار بر روی منوی window کلیک میکنیم و از منوی باز شده گزینه ی Workspace را انتخاب می نماییم و از زیر منوی باز شده گزینه Reset Essentials را کلیک می کنیم و می توانیم تغییراتی که بر روی پنل ها ایجاد کرده ایم را Reset کنیم.

با استفاده از کلید Shift +Tab میتوانیم کلیه ی پنل ها را از محیط کاری پنهان و یا در صورتی که بخواهیم پنل ها،نوار آپشن، و نوار ابزار ها را پنهان کنیم و محیط کاری بیشتری در نرم افزار داشته باشیم می توانیم از کلید Tab استفاده کنیم.همچنین برای آشکار کردن پنل ها،نوار آپشن، و نوار ابزار ها هم می توانیم از کلید Tab استفاده کنیم.
تغییر رنگ محیط کاری نرم افزار:
- روش اول: بر روی تب Edit کلیک چپ می کنیم و از منوی باز شده گزینه ی Preferences را انتخاب و سپس از زیر منوی باز شده گزینه ی Interface را انتخاب می کنیم.

در صفحه ی باز شده قسمت Appearance از بین 4 نوع Color themes تعریف شده می توانیم به دلخواه یکی را انتخاب نماییم و سپس Ok را در قسمت چپ صفحه کلیک کنیم.

- روش دوم: استفاده از کلید Shift+F2 و Shift+F1 است. که از Shift+F2 را روشن تر نمودن محیط کاری و از Shift+F1 برای تاریک تر کردن محیط کاری استفاده میکنیم.
آخرین دیدگاهها