Zig Zag در افترافکت
در این آموزش افتر افکت برای اینکه در مورد حالت زیگزاگ صحبت کنیم لازم است ابتدا یک shape ایجاد کنیم که این کار را با استفاده از شکلهای موجود در برنامه و یا ابزار pen میتوان انجام داد بهطور مثال کلیک ماوس را بر روی اشکال نگه میداریم تا تمام گزینهها نمایش داده شود و حالت مستطیل را انتخاب میکنیم و آن را در صفحهنمایش ترسیم میکنیم.
حال از قسمت Add در بخش timeline گزینهی zig zag را انتخاب میکنیم که در این صورت یک سری تغییرات در شکل ایجاد میشود و این گزینه در فایل مان نمایش داده خواهد شد و در قسمت لیست بازشوی آنهم چند گزینه داریم که گزینهی size را اگر تغییر دهیم این تغییرات همانطور که میبینید.
بر روی Stroke کارمان ایجاد میشود و حالت بعدی ridges..segment است که تغییر آن را زمانی مشاهده میکنیم که مقدار size را افزایش داده باشیم و باعث میشود که تعداد خطوط زیگزاگ افزایش یا کاهش داشته باشد.
حالتهای Stroke را هم میتوانیم با کلیک بر روی نام Stroke از کادر stroke options تغییر دهیم که ما در حال حاضر حالت Solid color را انتخاب کردیم که با تغییر سایز نوع اشکالی که ترسیم کردیم تغییر میکند که با استفاده از این تغییرات میتوانیم انیمیشن هایی را ایجاد کنیم. از این دو گزینه قسمت points را دارم که با تغییر حالت آن تغییراتی در حالت Zig zag ایجاد میشود درواقع حالت زاویهی بین خطوط تغییر میکند.
در اینجا گزینههای Stroke و Fill و transform را داریم که با استفاده از گزینههای آن میتوانیم تغییراتی مشابه آنچه قبل گفتیم و با آن آشنا هستیم اعمال کنیم. ما میتوانیم با استفاده از ابزار pen یک خط ایجاد کنیم که در این صورت گزینهی Shape 1 در قسمت Content ایجاد میشود که از قسمت لیست بازشوی آن گزینهی path را در حالت انتخاب قرار میدهیم و از قسمت Add گزینهی zig zag را انتخاب میکنیم حال میتوانیم با تغییر مقدار عددی گزینههای مربوط به بخش zig zag تغییرات مدنظر را اعمال کنیم. در نمونه کاری که میبینید.
حالت point برای دو تصویر بهصورت متفاوت تنظیمشده است که تغییر آن را بهخوبی میتوان درک کرد.
حال میخواهیم حالت دیگری را اضافه کنیم گزینهی content را در حالت انتخاب قرار میدهیم و از قسمت Add گزینهی pucker & Bloat را انتخاب میکنیم در این صورت مشاهده میکنیم که تغییراتی بر روی کار اعمال میشود و این گزینه هم در قسمت timeline نمایش داده میشود اگر بخواهیم تغییراتی که در گزینهی pucker & Bloat بر روی هر دو شکلمان اعمال شود در قسمت timeline ابتدا آن دو شکل را قرار میدهیم و در لایهی بعد آنها گزینهی pucker & Bloat را قرار میدهیم.
در قسمت لیست بازشوی pucker & Bloat گزینهی Amount را داریم که با تغییر آن مشاهده میکنید.
تغییرات بر روی هر دو تصویر موجود اعمال میشود برای آنکه تغییرات را به حالت اولیه برگردانیم بر روی آن گزینه کلیک راست میکنیم و گزینهی Reset را میزنیم حال اگر بخواهیم این تغییرات تنها بر روی یکی از شکلها اعمال شود گزینهی pucker & Bloat را انتخاب میکنیم آن را به درون فهرست شکلی که مدنظرمان است منتقل میکنیم.
در این صورت تنها همان شکل تغییر خواهد کرد و برای آنکه حالتهای متنوعتری را ایجاد کنیم میتوانیم تغییراتی را در حالت و رنگ Stroke هم ایجاد کنیم همچنین با استفاده از گزینههای قسمت Gradient Stroke میتوانیم تغییرات دیگری را اعمال کنیم برای حذف هر کدام از شکلها هم آن را انتخاب میکنیم و دکمهی delete را میزنیم.
حال شکل مستطیل را نگه میداریم و با استفاده از گزینههای موجود تغییراتی را بر روی کار اعمال میکنیم بهطور مثال از قسمت Rectangle path با تغییر مقدار عددی گزینههای آن بر روی کار تغییراتی را اعمال کنیم همچنین تغییراتی بر روی گزینههای zig zag اعمال میکنیم توجه کنید اگر حالت zig zag را داشته باشیم با غیرفعال کردن علامت چشم آن از حالت نمایش خارج و بهصورت غیرفعال میشود که در این صورت تغییراتی که در قسمت pucker & Bloat اعمال کنیم واضحتر نمایش داده میشود همچنین با فعال یا غیرفعال کردن حالت نمایش گزینهی Fill تغییراتی در کار ایجاد میشود همچنین با استفاده از گزینهی Dashes در قسمت Stroke تغییرات جالبی را اعمال کرد.
که با استفاده از تمام این تغییرات و ترکیب آنها با یکدیگر میتوانیم انیمیشن ایجاد کنیم حال بهطور مثال حالت نمایش Zig zag را غیرفعال میکنیم و از قسمت Rectangle path سایز را تنظیم میکنیم سپس به گزینهیRoundness مقدار میدهیم و حالت نمایش گزینهی Fill را فعال میکنیم و رنگ و شفافیت آن را از فهرست Fill بهطور دلخواه تنظیم میکنیم و برای stroke نیز حالت Dashes را فعال میکنیم و تغییراتی را بر روی آن اعمال میکنیم سپس خط زمان را به ابتدا میآوریم و برای دو گزینهی Dashes و Offset کیفریم ایجاد میکنیم و بعد آن خط زمان را چند بازه جلوتر میبریم و تغییرات مدنظرمان را برای این دو گزینه اعمال میکنیم و در این بازه هم برای هر دو گزینه کیفریم ایجاد میکنیم.
برای سایر گزینهها نیز میتوان کیفریم ایجاد کرد و انیمیشنهای متنوعی را ساخت بهطور مثال با برای گزینهی Amount هم کیفریم ایجاد میکنیم ابتدا آن را Reset میکنیم و در نقطهی ابتدا کیفریم ایجاد میکنیم و زمانی که به نقطهی آخر رسیدیم مقدار آن را افزایش میدهیم و کیفریم دیگری را در این حالت ایجاد میکنیم سپس خط زمان را به ابتدا میآوریم و کار را اجرا میکنیم که در این صورت تغییرات انیمیشن را مشاهده میکنیم.
در این حالت اگر کیفریم قسمت Offset را در بازهای جلوتر از سایر کیفریم ها قرار دهیم حالت جالب دیگری را پس از اجرا مشاهده میکنیم بهطوریکه بعدازآن که شکل بهطور کامل رسم شد حرکت قسمت offset را همچنان خواهیم داشت.
ما میتوانیم با استفاده از گزینهی zig zag هم انیمیشن ایجاد کنیم برای این کار کیفریم هایی که تا اینجا ایجاد کردیم را حذف میکنیم و حالت نمایش این گزینه را فعال میکنیم و قسمت pucker & Bloat را غیرفعال میکنیم و گزینههای لیست zig zag را Reset میکنیم تا شکل به حالت اولیه خود برگردد حال میتوانیم تغییراتی که مدنظرمان است را بر روی گزینههای بخش zig zag اعمال کنیم و زمانی که CTI در ابتدای خط زمان باشد کیفریم ایجاد میکنیم و در بازهی جلوتر تغییرات دیگری را اعمال میکنیم و مجدد کیفریم ایجاد میکنیم حال خط زمان را به ابتدا میبریم و از کارمان اجرا میگیریم که در این صورت تغییراتی که بر روی انیمیشن ایجاد شده را مشاهده میکنیم.
آنچه گفتیم کارایی بخش pucker & Bloat و zig zag بود که با استفاده از تغییرات این گزینهها و تنظیمات بخش Stroke و Fill میتوانیم انیمیشنهای متفاوتی را ایجاد کرد.
آخرین دیدگاهها