استفاده از خطوط راهنما و شبکهبندی در ایلوستریتور (بخش دوم)
استفاده از خطوط راهنما و شبکهبندی در ایلوستریتور
خط راهنمای دیگر یکه در مقاله آموزش ایلوستریتور قصد داریم آن را به شما معرفی کنیم خط راهنمای هوشمند یا smart guide هست این خطوط در حالت عادی در نرمافزار ایلوستریتور بهصورت نامرئی هستند اما هنگامیکه شما مبادرت به جابهجایی یک المان تصویر میکنید این خطوط شمارا در موقعیت دهی دقیق نسبت به مرز عمودی ، افقی ، نقطه مرکزی همراستایی و توازی با دیگر المانهای موجود در سند یاری میکند درواقع موقعیت مکانی دقیق المان را در حال حرکت در هرلحظه میدهد تا نسبت به جایدهی مناسب آن در کادر سند تصمیم بگیرید. کادری را برای شما به رنگ سبزرنگ ترسیم میکنیم قصد داریم از این کادر یک کپی تهیه کنیم و آن را جابهجا کنیم ما با نگهداشتن کلید alt و جابهجایی این کار را انجام میدهیم بهمحض drag کردن این کادر میبینیم که اگر هممرکز باشیم با کادر دیگر دقیقاً نقطههای مرکزی با یک خط سبزرنگ که خط راهنمای هوشمند یا smart guides هست برای ما ظاهر میشود و هممرکز بودن ما را با آن مرکز مشخص میکند.
اگر کادر را بالاتر ببریم همراستایی را با نقطه دیگری برای ما مشخص میکند
و اگر به سمت پایین ببریم همراستایی را با نقطه پایینی کادر برای ما مشخص میکند
و یا اگر حتی شما بهاینترتیب کادر را جابهجا کنید نسبت به نقطه مرکزی سند برایتان نمایش داده میشود
و اما محل فعالسازی این خطوط راهنما کجاست؟
در منوی view قسمتی وجود دارد به نام smart guides یعنی در حالت پیشفرض این گزینه فعال است چنانچه قصد داشته باشید خطوط راهنمای هوشمند را از حالت فعال خارج کنید میتوانید از منوی view تیک این گزینه را بردارید یعنی یکبار کلیک چپ انجام دهید و آن را غیرفعال کنید. و یا اینکه از کلیدهای ترکیبی ctrl+U برای فعال و غیرفعال کردن خطوط راهنمای هوشمند استفاده کنید.
اما یکی دیگر از خطوطی که میتواند به ما کمک کند برای اینکه طراحی منظمتر و دقیقتری داشته باشیم خطوط شبکهبندی است که برای فعال کردن خطوط شبکهبندی میتوانید بهاینترتیب عمل کنید:بر روی منوی view کلیک چپ میکنید و گزینه show grid را انتخاب میکنید همانطور که ملاحظه میکنید در مقابل این گزینه کلید ترکیبی ctrl+” قرارگرفته است که میتوانید از این کلید ترکیبی هم برای فعال شدن خطوط شبکهبندی استفاده کنید.
بهمحض اینکه این گزینه را میزنید صفحه سندتان تبدیل به یک صفحه شطرنجی میشود که این خطوط شطرنجی باز میتواند برای طراحی به شما کمکهای زیادی کند اگر قصد دارید دقیقاً هنگام طراحی زمانی که المانهای خودتان را میکشید به محض اینکه به خطوط شبکهبندی مشخصی رسیدید خاصیت snapping یا آهنربایی تعریف شود بایستی از منوی view گزینه snap to grid را هم فعال کنید.
درصورتیکه احساس میکنید snapping و یا خاصیت آهنربایی از پرشهای کوچک برای شما جلوگیری میکند و نمیتوانید راحت کارکنید میتوانید آن را غیرفعال کنید.میتوانیم یک مقدار zoom را روی صفحه زیاد کنیم و از خطوط شبکهبندی برای طراحی استفاده کنیم بهعنوانمثال میتوانیم ابزار rectangle را برداریم و بسته به سایزهایی که در داخل مربعها برای ما مشخص است طراحی خودمان را شروع کنیم
میتوانیم ابتدا یکرنگ دیگر را انتخاب کنیم و شروع به کارکنیم.همانطور که ملاحظه میکنید این خطوط شطرنجی و یا شبکهبندیها به ما کمک میکند که بتوانیم بهراحتی مقیاس و سایز موردنظرمان را تنظیم کنیم و بهاینترتیب محل قرارگیری درست المان را در سند بر اساس آن تشخیص دهیم.
چون خاصیت snapping را فعال نکردیم اگر یک مقدار zoom کنیم میبینیم که فاصله دارد و دقیقاً روی کادرهای اصلی قرار نگرفته است.
اگر حالت snapping را فعال کنیم با گرفتن کلیدalt و drag کردن میبینید بهمحض اینکه هنگام جابهجایی حرکت میکنیم خودش سعی در فیکس کردن در کادرها را دارد و باید سعی کنیم کادر را در کادر موردنظر خودمان قرار دهیم.
میتوانیم خصوصیات خطوط شبکهبندی را مشابه guides تغییر دهیم بهاینترتیب که مجدداً وارد منوی edit شده و از قسمت preferences گزینه guides & grid را انتخاب میکنیم.
در بخش grid میتوانید رنگ خطوط شبکهبندی را تغییر دهید که ما یکرنگ خاکستری تیره را انتخاب میکنیم و میتوانید style را مشابه guides بر روی lines یا dots تعریف کنید و همچنین در قسمت gridline میتوانید سایز و یا محل قرارگیری خطوط شبکهبندی اصلی را تغییر دهید یعنی مثلاً میتوانیم تعیین کنیم که 3 سانتیمتر خطوط شبکهبندی اصلی ایجاد شود و قسمت subdivisions مربوط به تقسیمبندیهای کوچک است.
قسمت gridline تقسیمبندیهای بزرگ را برای شما تعیین میکند یعنی بخشهایی که بزرگتر است و subdivisions شبکهبندیهای کوچکی هست که در داخل شبکهبندیهای بزرگتر قرارگرفته است بنابراین شما میتوانید gridline را 3 سانتیمتر و subdivisions میتوانید 6 انتخاب کنید.گزینه grid in back اگر تیک نداشته باشد خطوط شبکهبندی شما بر روی اشکال شما میافتد و در غیر این صورت خطوط شبکهبندی را در زیر اشکال خودتان آنها را میبینید.
با همین تنظیمات کادر را ok میکنیم همینطور که ملاحظه میکنید تنظیمات تغییر کرد حال روی ابزار hand دو بار کلیک میکنیم تا به حالت fit on screen برویم و میبینیم که خطوط شبکهبندی ما به رنگ خاکستری تیره درآمده و subdivisions و gridlines اصلی هم سایزشان تغییر کرده است که میتوانیم آنها را بهراحتی ببینیم. و در کادر قرمز میبینید که 6 تا subdivision در قسمت افقی داریم و 6 تا هم در بخش عمودی داریم.
Gridline اصلی ما هم این بخش است
با خطوط راهنما و شبکهبندی و تنظیمات آنها برای اینکه بتوانیم المانهای خودمان را بهصورت دقیقتر و منظمتر در سند جایدهی کنیم آشنا شدیم.
آخرین دیدگاهها
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
- امیر مولایی در آموزش فیگما
- مهتاب عظیمی زاده در آموزش فیگما
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونگی هم ترازی اشیاء در ایلوستریتور
کار با سمبل ها در ایلوستریتور
کار با ابزار scallop و crystallize و wrinkle در ایلوستریتور
تغییر شکل ترکیبی
کار با ابزار قطره چکان
ساخت شیب رنگ یا gradient در ایلوستریتور
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی عالی بود دقیقا همین نکاتو میخواستم که شما داشتین مرسییییییییییییییییییییی
خواهش میکنم کاربر عزیز امیدوارم موفق باشید