استفاده از ویرایشگر Story Editor
در این قسمت از اموزش ایندیزاین قصد داریم نحوه استفاده از ویرایشگر Story Editor را توضیح بدیم. هنگامی که قرار است که یک متن را در سند بازخوانی و یا احیانا ویرایش کنید راحت تر این است که این کار را ازطریق محیط Story Editor انجام دهید با این کارمتن تمام کادرهای متنی جدول ها و خلاصه تمامی کارکترهای متنی در پنجره مذکور نمایش داده می شود برای راحتی مطالعه و ویرایش تمامی متن ها بدون فرمت و پشت سرهم نمایش داده می شوند Story Editor نقش مهم درنوشتن و ویرایش متون دارد کار با این ویژگی تقریبا شبیه به این است که به قابلیت های نرم افزارWord در In Design دسترسی داشه باشید برای شروع ویرایش در محیط Story Editor ابتدا با ابزار Selection کادر متنی را انتخاب کنید سپس وارد منوی Edit شده و گزینه Story Editor Edit in را انتخاب کنید می توانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl+Y هم برای بازشدن کادر محاوره ای Story Editor استفاده کنید.
با این کار پنجره ای باز می شود که شبیه ویرایشگرهای متن است البته متنی که مشاهده می کنید استایل و یا افکت و یا فرمت خاصی ندارد و فقط یک متن ساده است کمی پنجره را جابه جا کنید تا بتوانید متن روی صفحه را هم مشاهده کنید یک مقدار اندازه آن را هم بزرگ ترکنید مشاهده می کنید که فونت پیش فرضی که در پنجره Story Editor تنظیم شده است خیلی خوانا نیست پس اول فونت را تغییر دهید برای این کار با زدن کلیدهای Ctrl+K کادر محاوره ای Preferences را باز کنید می توانید برای باز کردن کادر محاوره ای Preferences از منوی Edit هم استفاده کنید.
در قسمت سمت چپ کادر روی گزینه Story Editor Display کلیک کنید می بینید که فونت و سایز پیش فرض در اینجا تنظیم شده است می توانید آن ها را تغییر دهید. مثلافونت B-Badr را انتخاب کنید و یا به جای سایزpt12 سایز pt14 را انتخاب کنید درکادر LineSpacing می توانید فاصله بین خطوط را تغییر دهید به عنوان مثال LineSpacing را روی گزینه Double Space قرار دهید و در قسمت Text Colour می توانید رنگ متن را مشخص کنید در اینجا رنگ مشکی برای شما رنگ مناسبی است رنگ Background را از قسمت Background می توانید تغییر دهید مثلا می توانید رنگ های دیگری رابرای تعریف کنید البته اگر احساس می کنیدکه رنگ های دیگر باعث می شود چشم ما را بزند و سخت تر بتوانید ببینید و بخوانید این کار را انجام ندهید در این قسمت گزینه White را انتخاب می کنیم در قسمت Theme هم می توانید Theme ، Story Editor را تغییر دهید در این قسمت هم مشاهده می کنید که با تغییر Themeرنگ Background مشکی می شود و رنگ متن زرد می شود اگر که باز هم می بینید که خواندن متن در این حالت سخت می شود گزینه Themeرا روی همان حالت پیش فرض خودش قرار دهید.یعنیInk on Paper آخرین قسمت این پانل مربوط به تنظیمات نشانگر است.
حتماگاهی اوقات با این مشکل مواجه شده ایدکه نشانگر ماوس خیلی کوچک است و پیداکردن آن درصفحه کارآسانی نیست دراین صورت می توانید آن رابه گزینه Barbell تغییر دهید این حالت فقط در Story Editor اتفاق می افتد اما تاثیر گذاری آن را کاملا حس می کنید برای تایید تنظیمات روی دکمه Ok کلیک کنید.
می بینیدکه Story Editor بروزرسانی می شود البته چون ما فاصله ی خطوط را انتخاب کردیم فاصله ی بین خط ها خیلی زیاد شده است مجددا با زدن کلیدهای Ctrl+K کادر Preferences را باز می کنید و در قسمت Preferences فاصله ی بین خطوط را همان گزینه Single Space را انتخاب کنید سپس برروی دکمه OK کلیک کنید.
بنایراین با بروزرسانی تغییرات پنجره Story Editor مشاهده می کنیدکه هم فونت تغییر کرده است هم نشانگر ماوس بزرگتر شده است. با اینکه خواندن متن روی صفحه در این مقدار بزرگنمایی تعریف شده است کار ساده ای نیست ولی Story Editor کمک می کند که شما بتوانید متن را راحت ویرایش کنید مثلا یک قسمت از متن را انتخاب کنید و با زدن کلید Delete آن را حذف کنید مشاهده می کنید که با هر تغییر در Story Editor بلافاصله متن داخل صفحه هم بروز می شود. همانطور که گفته شده است کلید میانبر بازشدن Story Editor ، Ctrl+Y است. ابتدا Story Editor را یکبار ببندید بنابراین اگر که بخشی از متن را در داخل صفحه انتخاب کنید و سپس کلیدهای ترکیبی Ctrl+Y را بزنید مشاهده می کنید که Story Editor باز می شود و همان قسمت انتخاب شده در داخل کادر متنی درداخل Story Editor هم به صورت انتخاب شده نشان داده می شود.
مورد دیگری که باید به آن اشاره شود این است که Story Editor زمانی که یک متن سریز شده داشته باشید هم کاربرد زیادی دارد مثلا در این فریم متنی،متن سرریزشده و یک مربع قرمز را مشاهده می کنید ولی اگر Story Editor را باز کنید می بینیدکه تمام متن نشان داده می شود اما قسمت سرریز شده با یک خط قرمز از بقیه متن ها جدا شده است.
قسمت دیگری هم که لازم است در اینجا به آن اشاره شود پانل Info است برای بازکردن پانل Info به منوی Window رفته و گزینه Info را انتخاب کنید می توانید از کلید میانبر f8 هم برای بازکردن پانل Info استفاده کنید.
در پایین پانل Info یک سری اطلاعات درباره ی متن قرارگرفته است. مثلا تعداد کاراکترها، تعدادکلمات،تعداد خطوط و تعداد پاراگراف ها در این جا چون بخشی از متن را انتخاب شده است.اطلاعاتی که در این قسمت پانل Info مشاهده می کنید مربوط به بخش انتخاب شده است. اما اگر باید یک کلید در روی صفحه ی متن را از حالت انتخاب خارج کنید مشاهده می کنید اطلاعاتی که در پایین پانل نمایش داده می شود مربوط به کل متن است. در این حالت می بینیدکه بعد از اعداد یک علامت مثبت و یابه علاوه نمایش داده می شود که مربوط به قسمتی از متن است که سرریز شده یعنی مشخص می کندکه چه مقدار از متن درقسمت سرریز قرار دارد.
آخرین دیدگاهها