در این بخش از آموزش افترافکت به معرفی کامل محیط تایم لاین در افترافکت خواهیم پرداخت. اگر لغزنده را در قسمت تایم لاین جابهجا کنیم زمان که در گوشه سمت چپ شکل زیر میبینیم بر اساس frame میگذرد حال اگر بخواهیم آن را بر اساس زمان تغییر دهیم کلید ctrl را میگیرم و روی آن کلیک میکنیم که پایین آن frame را نیز مشخص میکند در این قسمت میتوان بهصورت دستی نیز تایم موردنظر را انتخاب کنیم کافیست روی قسمت زمان کلیک کرده و تایم موردنظر را وارد کنید.
در قسمت Time Ruler برای دقیقتر دیدن میتوانیم با استفاده از لغزنده کوچکی که پایین آن قرار دارد آن قسمت را بزرگ کنیم و میتوانیم مشاهده کنیم دقیقاً در کدام frame و یا کدام زمان قرار داریم و همانطور که در شکل زیر نیز میبینیم در قسمت پایین مانیتور همزمان نشان داده میشود.
میتوانیم فایلهای تصویری صوتی و یا ویدئویی را وارد قسمت تایم لاین کنیم و توجه داشته باشید همانطور که گفتیم فایلی که در بالاترین قسمت قرار دارد نمایش داده میشود و برای مشاهده دیگر فایلها میتوانیم گزینه نمایش آن را که بهصورت چشم در کنار فایلها قرار دارد غیرفعال کنیم.
فایلهای صوتی و ویدئویی همانطور که مشاهده میکنیم شامل صدا هستند و اگر بخواهیم صدا را قطع کنیم لازم است گزینه صدا را که در کنار گزینه نمایش است برداریم ، در کنار کلید صدا کلید solo را داریم که عملکرد آن بهگونهای است که اگر لایههای زیادی داشتیم و بخواهیم فقط یکلایه اجرا شود میتوانیم از این گزینه استفاده کنیم بهطور مثال در شکل زیر که مشاهده میکنیم دکمه نمایش تمامی فایلها فعال است ولی تنها فایل دوم که دکمه solo آن فعال است نمایش داده میشود.
بعد این قسمت دکمه lock راداریم که این دکمه را برای فایلهایی که روی آنها کارشده و دیگر نمیخواهیم تغییر کنند فعال میکنیم، بعد این قسمتها کادرهای رنگی وجود دارد که قبلاً درباره آنها توضیح دادیم.
از مواردی که بعد از فایلها قرار دارند تنها قسمتی که برای ما کاربرد دارد گزینه shy است که بهعنوان حالت روح کاربرد دارد یعنی زمانی که فایلهای زیادی داریم که روی آنها کارکردیم و نمیخواهیم آن را در این قسمت ببینیم ولی عملکردی که روی آن اعمال کردیم ماندگار باشد فایلهای موردنظر را انتخاب میکنیم و از قسمت Hides all layers for… که در شکل زیر نشان دادهشده حالت روح را فعال میکنیم و دکمه shy کنار فایل را فعال میکنیم.
آنگاه فایلهای انتخابشده پنهان میشوند اگر قسمت Hides all layers for… را غیرفعال کنید میبینید که فایلهای انتخابشده در حالت مخفی قرار دارند که در شکل زیر نیز مشاهده میکنید.
توجه داشته باشید که تغییرات اعمالشده روی آنها در صفحه موجود است که اگر دکمه نمایش فایلهایی که در حالت روح نیستند را غیرفعال کنیم آن تغییرات را میبینید و سایر موارد را در حین کار برای شما توضیح خواهیم داد.
اگر در ناحیه نوار بالای فایلها کلیک راست کنیم و اشارهگر ماوس را روی columns نگهداریم یک سری موارد که میتوانیم روی صفحه داشته باشیم مشخصشده و درصورتیکه میخواهیم در صفحهنمایش داده شوند تیک آن را فعال میکنیم و در غیر این صورت آن را غیرفعال میکنیم که در شکل زیر نیز میبینیم.
قسمت Time Ruler که برای پخش از آن استفاده میکنیم، برای پخش ویدئو میتوانیم آن را انتخاب کنیم و از قسمت preview آن را پلی کنیم اما روشهای دیگر در برنامه After Effects برای پخش فیلم وجود دارد که ما میتوانیم در قسمت Timeline کلید space از صفحهکلید را بزنیم در این صورت ویدئو پخش میشود و روش دیگر این است که کلید صفر از صفحهکلید که در قسمت اعداد حسابداری صفحهکلیدمان مشخصشده را بزنیم.
اسم لغزنده قسمت Time Ruler که تایم یا frame ها را مشخص میکند Current Time Indicator است که ما میتوانیم با عنوان CTI هم از آن استفاده کنیم، اگر بخواهیم با استفاده از CTI بین frame ها جابهجا شویم با استفاده از دکمههای end-pg dn-pg up-home در صفحهکلید میتوانیم این کار را انجام دهیم که اگر دکمه end را بزنیم CTI به آخرین زمان میرود و اگر دکمه home را بزنیم CTI به اولین زمان میرود، اگر pg dn را بزنیم CTI بهصورت frame به frame جابهجا میشود و با زدن دکمه pg up بهصورت frame به frame به عقب برمیگردد.
در نوار پایین فایلها نیز گزینههایی وجود دارد که با فعال کردن آنها میتوانیم برخی قسمتها را در Timeline ببینیم و با غیرفعال کردن این گزینهها آن قسمتها مخفی میشوند که در شکل زیر که میبینید تمامی گزینهها را فعال کردیم.
در قسمت Time Ruler هم اگر این قسمت را Zoom کرده باشیم با لغزندهای که در نوار پایین این قسمت قرار دارد میتوانیم جابهجا شویم و تمام قسمتها را مشاهده کنیم.