Text
ابزار text در نوار بالای صفحه با حرف T مشخصشده است در این آموزش افتر افکت روش کار با این ابزار را بررسی میکنیم حال روی آن کلیک میکنیم و میبینیم که پنجره مربوط به آن در گوشه سمت راست صفحهنمایش داده میشود .
توجه داشته باشید که اگر تیک قسمت Auto open panels فعال باشد ما میتوانیم panels مربوط به ابزار text را در گوشه سمت راست ببینیم در غیر این صورت این پنجره برای ما نمایش داده نخواهد شد کنار این گزینه دکمه دیگری قرار دارد که با زدن آن همانطور که مشاهده میکنید پنجرهی پاراگراف و کاراکتر برای ما نشان داده میشوند و اگر مجدد بر روی آن کلیک کنیم هردوی این panel ها حذف میشوند پس برای نمایش panel ها لازم است که این دکمهی Toggle.. را فعال کنیم.
برای شروع لازم است در هر قسمت از صفحه که میخواهیم کلیک کنیم مکان کلیک کردن زیاد اهمیت ندارد چراکه بعد از نوشتن متن میتوان مکان آن را تغییر داد و بهدلخواه تنظیم کرد بهطور مثال در صفحه کلیک میکنیم و یک عنوان را تایپ میکنیم و با کلیک بر روی Enter متنی را که تایپ کردیم درج میشود درصورتیکه بخواهیم متنی را حذف کنیم آن را انتخاب میکنیم و دکمه delete را میزنیم
همانطور که میبینیم بعد از درج متن یکلایه با عنوان T که نشاندهنده فایل متنی ما است در قسمت Timeline ایجاد میشود حال در پنجرهی character از قسمت Set the font میتوانیم برای متن خود یک فرمت مناسب برای نوع فونت انتخاب کنیم سعی کنید فونتی را انتخاب کنید که قلمریزی نباشد تا واضح خوانده شود قسمت بعد هم مربوط به style کارمان میباشد که این style ها با توجه به نوع فونت میتواند متفاوت باشد برای بعضی از فونتها ممکن است گزینهی style وجود نداشته باشد
حال قسمتهای مشخصشده در تصویررا معرفی میکنیم
قسمت1# مربوط به Fill Color میشود که با کلیک بر روی آن پنجرهی text color برای ما باز میشود که میتوانیم ازآنجا رنگ موردنظر را انتخاب کنیم پس در اینجا Fill مربوط به رنگ متن ما میشود که بعد از تنظیم آن دکمهیok را میزنیم تا تغییرات ذخیره شود. و قسمت 2# مربوط به Stroke color میباشد که اگر بر روی آن دو بار کلیک کنیم کادر مربوط به آن نمایش داده میشود که در اینجا هم میتوانیم رنگی را انتخاب کنیم بهطور مثال عبارت MAKTAB TV را نوشتیم و از قسمت Fill و Stroke رنگ آن را تنظیم کردیم و متن را بزرگ کردیم تا تغییرات را بهخوبی مشاهده کنید <5> در اینجا ما رنگ Fill را آبی روشن و رنگ Stroke را آبی تیره در نظر گرفتیم که اطراف متن را شامل میشود. بین قسمت 1# و 2# یک فلش دوطرفه وجود دارد که با کلیک بر روی آن میتوانیم رنگ این دو قسمت را باهم عوض کنیم بهطور مثال اگر برای عبارت MAKTAB TV که ایجاد کردیم این فلش را بزنیم اطراف متن آبی کمرنگ و قسمت Fill آن آبی پررنگ میشود . قسمت 3# شامل دو کادر رنگی سفید و مشکی است که برای set to black وset to white استفاده میشود و هرکدام از حالتهای Fill و Stroke که در حالت انتخاب باشد و روی دیگری قرار بگیر با انتخاب یکی از این کادرها به همان رنگ کادر تبدیل مشود و برای آنکه بخواهیم رنگ دیگری را تنظیم کنیم بر روی آن کلیک کرده و از کادر مربوط رنگ موردنظر را انتخاب میکنیم یک قطرهچکان نیز در این قسمت قرار دارد. قسمت 4# یک کادر بهصورت مربع است که درون آن خطی قرمز وجود دارد و به معنی none است درصورتیکه Stroke در لایه اول قرار گیرد و در حالت انتخاب باشد با زدن این گزینه Stroke حذف میشود و اگر گزینهی Fill در لایه اول باشد با کلیک بر روی این قسمت Fill حذف میشود اما با کلیک مجدد میتوان آن را فعال کرد. قسمت 5# قابلیت تغییر سایز متن را برای ما ایجاد میکند که در حال حاضر مقدار عددی 36 را دارد که با کلیک بر روی لیست بازشوی آن میتوان مقدار دلخواه را تنظیم کرد که در اینجا تعداد اعداد موجود محدود میباشد و اگر اشارهگر ماوس را بر روی عدد آن نگهداریم به شکل فلش دو سوی نمایش داده میشود که در این حالت با کلیک کردن و حرکت ماوس به جهت چپ یا راست میتوان اندازهی متن را به هر مقدار که میخواهیم کوچکتر یا بزرگتر تنظیم کنیم که در این حالت محدودیت نداریم و تا اعداد بسیاری میتوان مقدار را تغییر داد. در قسمت 6# هم اگرچند ردیف متن داشته باشیم میتوان با استفاده از این گزینه تغییراتی را اعمال کرد که برای بهتر متوجه شدن ما روی عبارت MAKTAB TV دو بار کلیک میکنیم تا اشارهگر ماوس بهصورت چشمکزن باشد و ما قابلیت نوشتن داشته باشیم توجه کنید در صفحهکلید سیستم دو دکمهی Enter داریم یکی که بالای دکمه Shift قرار دارد و دیگری را در قسمت حسابداری صفحهکلید داریم که اگر دکمه Enter بخش حسابداری را بزنیم متن برای ما درج میشود و ما دیگر قابلیت نوشتن نداریم.
پس برای آنکه در ادامهی متن بخواهیم متن دیگری را اضافه کنیم و به خط بعدی برویم از دکمهی Enter که بالای دکمه Shift قرار دارد استفاده میکنیم و متن را در چند ردیف تایپ میکنیم و برای درج شدن متن از دکمهی Enter بخش حسابداری استفاده میکنیم حال اگر مقدار عددی این قسمت را تغییر دهیم که برای این کار هم میتوان از لیست بازشوی آن استفاده کرد که اعداد محدودی دارد و هم میتوان به هر مقداری که میخواهیم با استفاده از اشارهگر ماوس و حرکت به صورتی که گفته شد آن مقدار را تنظیم کنیم ، مشاهده میکنیم که فاصله بین متنها تغییر میکند.
البته توجه داشته باشید که این قسمت برای متنهایی که در یکلایه نوشتهشدهاند قابلاستفاده است اما اگر لایه دیگری را ایجاد کنیم و متنی بنویسیم نمیتوانیم برای هر دولایه فاصله متنها را تنظیم کنیم و باید بهصورت جداگانه هرکدام را تنظیم کنیم. در این قسمت گزینه دیگری نیز با نام Auto داریم که به معنی خودکار است یعنی با توجه به نوع فونتی که انتخاب میکنیم و اندازهی آنکه تنظیم کردیم سیستم فاصله بین متنها را تنظیم میکند و پایین این قسمت گزینه VA راداریم که فاصله بین حروف را تنظیم میکند و در اینجا غیرفعال است و مقدار عددی صفر را دارد که میتوانیم بهدلخواه آن را تنظیم و تغییرات آن را مشاهده کنیم ، قسمت 7# هم برای تنظیم اندازه Stroke است که میتوان به میزان دلخواه به آن مقدار دهیم و یک لیست بازشو هم در اینجا داریم و میبینیم که شامل چهار گزینه میباشد.
دو گزینه اول شامل همان موردی است که ما انتخاب کردیم بهطور مثال اگر فقط خط اول را در حالت انتخاب قرار دهیم تنها همان قسمت تغییر خواهد کرد و برای تنظیم آن است که بین Fill وstroke کدامیک بالای دیگری قرار بگیرد که اگر مقدار یکی را افزایش دهیم و هر بار یکی از این دو گزینه را انتخاب کنیم تغییر آن را متوجه میشویم و دو گزینهی بعدی تغییراتی که ایجاد میکند شامل تمامی متنها میشود چه متنهایی که انتخابشده باشند و چه آنهایی که انتخابنشده باشند. در قسمت 8# نیز میتوانیم متنها را در راستای افقی و عمودی بکشیم و در قسمت 9# میتوانیم متنها را به سمت بالا یا پایین جابهجا کنیم که اگر یک قسمت از متن انتخاب باشد تنها همان قسمت جابهجا میشود یا حتی میتوانیم تنها یک کلمه را انتخاب کنیم و آن را جابهجا کنیم و همچنین گزینه دیگری که برای تنظیم فاصلهی کاراکترها است. در قسمت 10# یک سری حالتها داریم که متن را انتخاب میکنیم و با انتخاب هرکدام از آنها تغییراتی را بر روی مدل و اندازه متن ایجاد میکنیم که اگر هرکدام را امتحان کنید متوجه این تغییرات میشوید. توجه کنید در مورد Fill وstroke نکته دیگری وجود دارد و آن است که اگر بر روی علامت سه خط موجود در گوشهی کادر Character کلیک کنیم در قسمت Line Join سه گزینه داریم که با انتخاب هرکدام از آنها تغییراتی در نوع حالت Fill وstroke ایجاد میشود که با امتحان هرکدام از این گزینهها تغییرات آن را مشاهده میکنید.