در این قسمت ما سادهترین راه برای ذخیره تصاویر در وب به شما نشان میدهیم. ما این کار را بافرمان quick export با فرمت PNG انجام میدهیم؛ اما قبل از این کار ما میخواهیم دو نکته را بگوییم. اولازهمه ما تصویری داریم که در فضای رنگی adobe RGB است؛ که در پایین صفحه در سمت چپ مشخص است اگر دیده نمیشود تنها کافی است بر روی فلش کوچک کلیک کنید و دستور document profile را انتخاب کنید.
ما همچنین حق کپیرایت و اطلاعات تماس با استفاده از دستور file info تعیین کردهایم. اکنون به منوی file میرویم و روی دستور export کلیک میکنیم تا منوی دیگری باز شود از منوی بازشده دستور quick export as PNG را انتخاب میکنیم.
دستور quick export as PNG به این معنی است که به شما هیچ تنظیماتی ارائه نمیدهد و مستقیماً به کادر save as میبرد و با کلیک بر روی دکمه save میتوانید آن را ذخیره کنید.
حال با رفتن به منوی file و انتخاب دستور open در تصویر ذخیرهشده را انتخاب و در فتوشاپ باز میکنیم. خب این تصویر به نظر میرسد که کاملاً خوب است و اگر با عکس اصلی مقایسه کنید میبینید که همانند هم هستند تنها تفاوت آنها این است که تصویر اصلی در فضای adobe RGB است و این تصویر در فضای sRGB قرار دارد. ولی تصویری که در قسمت قبل ذخیره کرده بودیم زیاد جالب نبود همانطور که به یاد دارید تصویری بارنگهای کمرنگ و سایههای ضعیف بود.
دستور quick export as PNG بهطور خودکار هر پیکسل در داخل تصویر را از adobe RGB به sRGB تبدیل میکند که بسیار خوب است. حال باید به این نکته توجه داشته باشید که ما چیزی شبیه به لایه در پانل لایه داریم به همین دلیل است که فتوشاپ فایل PNG را با شفافیت ذخیره میکند. حال اگر کمی از حالت زوم خارج شوید میتوانید ببینید که تصویر بهطور کامل چهاردیواری از بوم را پر میکند و به همین ترتیب شفافیت غیرضروری راداریم که حجم تصویر را بالا میبرد.
حال اگر به منوی file برویم و دستور file info را انتخاب کنیم متوجه میشوید که حق کپیرایت و اطلاعات تماس از بین رفته است پسروی cancel کلیک میکنیم.
حال باید چه کرد؟ به منوی file بازگشته و روی دستور export رفته و از لیست بازشده دستور export preferences را انتخاب کنید.
با این کار تنظیمات دستور export ایجاد میشود. در انتها ما کادر color space را داریم که بهطور پیشفرض روشن است اینیک گزینه بسیار خوبی است پس آن را ما خاموش نمیکنیم وگرنه مانند تصویری که در قسمت قبل ایجاد کردیم میشود که اصلاً خوب نیست. خب همانطور که گفتیم تصویر تمام بوم را پر میکند برای رفع آن باید جعبه چک transparency که در کادر بالا است را خاموشکنیم که کار خاسی را انجام نمیدهد. توجه داشته باشید جعبه چک smaller file 8 bit کاری میکند که تصویر 8 بیت و 256 رنگ داشته باشد. بعداً خواهیم فهمید که این جعبه چک دقیقاً چه کاربردی دارد ولی در اینجا در یک تصویر مستمر روشن بودن آن ایده بدی است.
بعد این کادر ما کادر quick export location راداریم که بهطور پیشفرض روی اولین گزینه تنظیم است که از ما میپرسد تصویر در کجا ذخیره شود؛ اما اگر میخواهید که در ابتدا به کادر save as بروید میتوانید گزینه دوم آن را انتخاب کنید. همچنین در قسمت metadata کادر را به copyright and contact info تغییر دهیم حال میتوانید روی ok کلیک کنید.
خب پسازاینها اگر بخواهید تصویر شما دارای اطلاعات فایل باشد تنها راه این است که دوباره آن تصویر را از دستور quick export as RGB ذخیره کنید. پس به منوی file رفته و دستور export را انتخاب و سپس دستور quick export as RGB را انتخاب کنید؛ و در کادر بازشده روی save کلیک کنید.
تصویر جدید حجم کمتر نسبت به تصویری ذخیرهشده قبلی دارد. البته هنوز هم حجم آن برای استفاده در وب زیاد است؛ اما بازهم با خاموش کردن جعبه transparency کلی از حجم آن کم شد است. حال اگر به پانل لایهها نگاه کنید میتوانید ببینید که اکنون یک پسزمینه صاف داریم. همچنین اگر به منوی file بروید و دستور file info را انتخاب کنید میتوانید ببینید که دارای اطلاعات است.
پس ما با استفاده از این دستور کاری کردیم که تصویر ما شفافیت بیشتری داشته باشد و با خاموش کردن transparency تصویر دارای حجم کمتری باشد و اطلاعات دادهشده بهعکس نیز ذخیره شود.