آموزش ابزار rotate در ایلوستریتور
در این قسمت از آموزش ایلوستریتور قصد داریم کار با ابزار rotate را به شما آموزش دهیم. ابتدا روش های استفاده از ابزار rotate را به شما نشان می دهیم و در آخر یک مثال هم انجام می دهیم تا ببینیم هر روش کجا کاربرد دارد. ما به سه روش می توانیم از این ابزار استفاده کنیم.
روش اول این است که روی ابزار rotate که در نوار ابزار قرار گرفته دو بار کلیک کنیم. ما ابتدا با استفاده از ابزار rectangle و با گرفتن کلیدهای alt و shift یک مربع می کشیم حال دو بار روی ابزار rotate کلیک می کنیم با این کار یک کادر جدید باز می شود.
در این کادر در قسمت angle می توانید زاویه مورد نظرتان را وارد کنید که ما در اینجا 45 درجه را تنظیم می کنیم. در قسمت پایین کادر گزینه cancel برای صرف نظر از تغییرات است گزینه OK تغییرات را روی همین شکل اعمال می کند . گزینه copy یک کپی از آبجکت انتخابی می گیرد. گزینه preview هم برای پیش نمایش تغییرات است که بهتر است فعال باشد. در اینجا با تنظیماتی که اعمال کردیم روی گزینه copy کلیک می کنیم.
مشاهده می کنید که از مربع یک کپی گرفت و در زاویه ی 45 درجه rotate شد، این روش مخصوص rotate در جا هست.در روش دوم می توانیم مرکز rotate را تعیین کنیم و به صورت دستی شکلمان را rotate کنیم. این بار با استفاده از ابزار ellipse با نگه داشتن کلیدهای alt و shift، یک دایره ترسیم می کنیم و در ادامه ابزار rotate را انتخاب می کنیم. علامت مثبت سبز رنگی که در مرکز دایره مشاهده می کنید نشان دهنده ی مرکز rotate ما هست.
ما قصد داریم آن را در نقطه ی دیگری قرار دهیم مثلا روی نقطه پایین دایره قرار می دهیم. روی شکل آن کلیک می کنیم و می کشیم و مشاهده می کنیم که rotate شکل حول همان نقطه جا به جا می شود.
می توانیم با یک روش دیگری هم عمل کنیم به طوری که روی همان نقطه ی پایین دایره کلیک می کنیم و علامت مثبت سبز رنگ را در آن جا قرار می دهیم و کلید alt را نگه می داریم تا از شکلمان یک کپی بگیرد روی شکل کلیک می کنیم و می کشیم.
مشاهده می کنید که از دایره یک کپی گرفته شد. در ادامه می توانیم با فشردن پی در پی کلید میانبر CTRL+D این حرکت را دوباره تکرار کنیم تا ساختار جدیدی از شکل به دست آوریم.
روش سوم ترکیبی از دو روش قبل است یعنی ما هم می توانیم محور چرخشمان را تعیین کنیم و می توانیم زاویه وارد کنیم. این بار هم با ابزار ellipse و نگه داشتن کلیدهای alt و shift یک دایره ترسیم می کنیم و همینطور یک مثلث هم در قسمت بالای آن ترسیم می کنیم. برای رسم مثلث می توانید ابزار star را انتخاب کنید و با دو بار کلیک روی صفحه وارد کادر option آن شوید و در آنجا در قسمت points عدد 3 را انتخاب کنید و بعد کادر را OK کنید تا یک مثلت به شما بدهد. مثلت را روی لبه ی دایره قرار می دهیم.
قصد داریم کاری کنیم تا آن مثلث دور دایره بچرخد و شکل یک خورشید را به ما بدهد. برای این کار روی ابزار rotate کلیک می کنیم، کلید alt را از روی کیبرد نگه می داریم و روی مرکز دایره کلیک می کنیم.
در کادر باز شده در قسمت angle زاویه ی 30 درجه را وارد می کنیم و بعد روی گزینه copy کلیک می کنیم و در ادامه دوباره با فشردن کلیدهای CTRL+D این حرکت چند بار تکرار می کنیم تا آن جا که شکل خورشید را به دست آوریم.
روی دایره کلیک راست می کنیم و از زیرمنوی گزینه arrange فرمان bring to front را انتخاب می کنیم تا روی لایه ی بالایی قرار گیرد.
در ادامه حین اینکه دایره در حالت انتخاب قرار گرفته است از قسمت کادر stroke رنگ سفید را برای خط دور آن انتخاب می کنیم و سایز stroke آن را افزایش می دهیم.
می رویم سراغ مثال و قصد داریم با استفاده از ابزار rotate و روش هایی که یاد گرفتیم یک ساعت ساده طراحی کنیم. ابتدا با ابزار ellipse یک دایره در وسط آرت برد ترسیم می کنیم برای رسم قسمت دقیقه ها و ثانیه ها ابزار rectangle را انتخاب می کنیم و با نگه داشتن کلید alt یک مستطیل کوچک می کشیم خط stroke آن را برمیداریم و رنگ fill به آن اعمال می کنیم.
قصد داریم که این مستطیل 60 بار دور دایره تکرار شود. ابزار rotate را انتخاب می کنیم و کلید alt را پایین نگه می داریم و روی مرکز دایره کلیک می کنیم تا کادر option ابزار rotate باز شود. در قسمت angle باید طوری زاویه را تعیین کنید که 60 بار به طور مساوی تکرار شود. برای این کار میتوانیم 360 را تقسیم بر 60 کنیم که زاویه ی 6 درجه به ما میدهد، آن را در قسمت angle درج می کنیم و سپس روی گزینه copy کلیک می کنیم.
در ادامه از کلیدهای میانبر CTRL+D برای تکرار این عمل استفاده می کنیم.
برای ساعت ها 12 تا از این مستطیل ها را بایستی برجسته تر کنیم. ابتدا مستطیل بالا در وسط را برجسته تر و کمی کشیده تر می کنیم و سپس طبق مراحل قبل با انتخاب ابزار rotate و نگه داشتن کلید alt و کلیک روی مرکز دایره کادر option ابزار rotate را باز می کنیم و این بار در قسمت angle حاصل تقسیم 360 بر 12 را درج می کنیم یعنی روی زاویه ی 30 درجه تنظیم می کنیم و روی گزینه copy کلیک می کنیم. در ادامه هم مجددا با فشردن کلیدهای CTRL+D این عمل را تا جایی که لازم است تکرار می کنیم.
برای ترسیم عقربه ها با استفاده از ابزار rectangle یک مستطیل باریک در وسط دایره ترسیم می کنیم و با ابزار ellipse یک دایره کوچک پایین آن ترسیم می کنیم و رنگ fill آن را به قرمز تغییر می دهیم و آن را در وسط دایره بزرگ قرار می دهیم.
با استفاده از روش دوم کار با ابزار rotate می توانیم دو عقربه ی دیگر را ترسیم کنیم. به این ترتیب که ابتدا عقربه را انتخاب می کنیم و سپس ابزار rotate را انتخاب می کنیم و وسط دایره ی قرمز کلیک می کنیم و با نگه داشتن کلید alt شروع به کشیدن عقربه می کنیم. به این ترتیب می توانیم با کلیدهای CTRL+D عقربه ی دیگر را هم ترسیم کنیم.
درباره ساناز هاشمی پور
ساناز یکی از اعضای با انگیزه مکتب تی وی هستش که طراح گرافیک بودن بزرگ ترین علاقه تو زندگیشه. ساناز عاشق یادگرفتن و آموزش دادنه :)
نوشته های بیشتر از ساناز هاشمی پورمطالب زیر را حتما بخوانید
انتخاب به کمک دستورات منوی select و استفاده از محیط ایزوله در ایلوستریتور
183 بازدید
استفاده از ابزار انتخاب عصای جادویی magic wand در ایلوستریتور
128 بازدید
استفاده از انواع ابزار های انتخاب یا selection در ایلوستریتور
118 بازدید
نماهای قابلمشاهده در یک سند در برنامه ایلوستریتور
128 بازدید
آشنایی با علائم برش ثابت و متغیر trim marks و crop marks در ایلوستریتور
118 بازدید
آخرین دیدگاهها