رندر گرفتن در افتر افکت (افزایش سرعت + حجم کم)
رندر گرفتن در افتر افکت
در این قسمت از آموزش افتر افکت میخواهیم در مورد حالتهای رندر صحبت کنیم و به رندر در افتر افکت می پردازیم. ابتدا بر روی گزینهی New Composition کلیک میکنیم در کادر مربوط به composition setting حالتهای رندر را در قسمت ۳D Renderer داریم و در قسمت Renderer نیز سه حالت داریم .
از بین این سه حالت دو حالت اول معمولاً باکارت گرافیکهای معمولی انجام میشوند اما حالت pay-traced 3D نیاز به کارت گرافیک قویتر و سختافزار بهتری دارد ابتدا حالت Classic 3D را انتخاب میکنیم و بر رو دکمهی Ok کلیک میکنیم در این حالت composition ایجاد میشود حال با فعال کردن یک از حالت شکلهای موجود یک Shape ایجاد میکنیم و حالت ۳D را برای فایل آن فعال میکنیم در این صورت گزینهی Material Option برای ما نمایش داده میشود که در لیست بازشوی آن گزینههایی را مشاهده میکنیم که با تغییر مقدار عددی هرکدام میتوانیم تغییراتی که مدنظرمان است را اعمال کنیم و برای آنکه تغییرات اعمالشده را بهتر ببینیم میتوانیم حالت ۴ view را انتخاب کنیم .
حال اگر composition را انتخاب کنیم و با کلیک راست گزینهی composition setting را انتخاب کنیم و از قسمت Renderer این بار حالت pay-traced 3D را انتخاب کنیم و دکمهی ok را بزنیم مشاهده میکنید در قسمت Timeline گزینهی Geometry Option برای ما نمایش داده میشود.
که این قسمت نیز شامل چند گزینه میباشد و با تغییر مقدارهای آن میتوانیم برای کارمان اندازهی قطر تعیین کنیم که برای مواردی مثل نورپردازی میتوان از آن استفاده کرد .حال اگر مجدد از کادر composition setting حالت CINEMA 4D را انتخاب کنیم گزینهای اضافه نخواهد شد و تقریباً این حالت مشابه حالت قبلی است و اگر حالت Classic 3D را انتخاب کنیم برای کارمان قطر نخواهیم داشت ولی در دو حالت دیگر قطر داریم. آنچه گفتیم تغییراتی بود که با استفاده از حالتهای Renderer میتوانیم در کار ایجاد کنیم.
افزایش سرعت رندر در افتر افکت
یکی از راه های افزایش سرعت رندر در افتر افکت استفاده از کارت گرافیک مناسب است. حد المقدور از کارت های گرافیک نام برده در لیستی که شرکت ادوب پیشنهاد داده است استفاده کنیم. مورد دیگر استفاده از هارد SSD است. استفاده از هارد های اس اس دی به عنوان هارد کش افترافکت تاثیر بسزایی در افزایش سرعت رندر دارد. یکی دیگر از راه های افزایش سرعت در رندر استفاده از دو هارد است.
رندر گرفتن در افترافکت با حجم کم
رندر گرفتن در افتر افکت با حجم کم دغدغه بسیاری از تدوینگرها است. معمولا خروجی mp4 بیشترین کاربرد را دارد. اگر زمانی که می خواهیم در افتر افکت خروجی را بگیریم، اگر نرخ بیت را درست تنظیم نکنیم، حجم فیلم بالا می رود. برای حل این مشکل می توان از پلاگین آفترکدکس (AfterCodecs) استفاده کرد. AfterCodecs پلاگینی قدرتمند برای رندر گرفتن در افتر افکت با حجم کم و بدون کاهش کیفیت است.
مشکل رندر در افتر افکت
یکی از راه های حل مشکل رندر در افتر افکت استفاده از پنل Render است. برای استفاده از این پنل روی تب Composition در بالای پنجره کلیک کنید و روی Add to Processing Queue کلیک کنید.
سپس پنل Render Queue ظاهر می شود برای تغییر اولویت خود روی Best Settings کلیک کنید.
پس از اتمام، تغییرات را ذخیره کنید و به زبانه Output Module درست در زیر Render Settings بروید. برای کامپوزیشن های کوتاه Lossless را انتخاب کنید.
در نهایت بر روی Output to کلیک کنید و یک پوشه مقصد را برای ویدیوی خود انتخاب کنید. برای شروع روی دکمه Render کلیک کنید.
یکی دیگر از راه های حل مشکل رندر در افتر افکت تغییر به CPU Render است. After Effects از GPU شما استفاده می کند که سرعت پردازش را افزایش می دهد. با این حال، برای اینکه این ویژگی به درستی کار کند، باید یک کارت گرافیک با کارایی بالا داشته باشید. اگر نمی توانید به درستی در After Effects رندر کنید، بهتر است این ویژگی را غیرفعال کنید.
مراحل تغییر به CPU Render:
در Adobe After Effects، به File> Project Settings بروید.
اکنون در قسمت Video Processing and Effects، گزینه را به Software Only تغییر دهید.
در نهایت روی OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
یک راه حل دیگر برای حل این مشکل افزایش فضای ذخیره سازی است.
حافظه و کش دیسک بیش از حد می تواند افتر افکت را کاهش دهد و بر عملکرد آن تأثیر منفی بگذارد. پاک کردن فضای کش نیز میتواند به حل مشکل رندر در افتر افکت کمک کند. برای اینکار ابتدا Adobe After Effects را بر روی کامپیوتر خود اجرا کنید.
سپس روی Edit کلیک کنید و نشانگر خود را به تب Purge ببرید.
در نهایت گزینه All Memory and Disk Cache را انتخاب کنید.
آپدیت سیستم نیز می تواند به رفع مشکل رندر در افتر افکت کمک کند. برای اینکار ابتدا به منوی استارت بروید و به تنظیمات ویندوز بروید.
سپس منوی کناری را به پایین اسکرول کرده و روی Windows Update کلیک کنید.
اگر آپدیت در دسترس است، روی گزینه Download and Install کلیک کنید.
تنظیمات رندر در افتر افکت
با انتخاب Edit> Templates> Render Settings کادر تنظیمات رندر را باز کنید. در پنجره ظاهر شده یک نام جدید در فیلد نام تنظیمات وارد کنید و سپس Edit را بزنید تا تنظیمات رندر باز شود.
پنجره تنظیمات رندر در افتر افکت دارای سه بخش است. بخش اول به تنظیمات جدول زمانی و پنل composition ارتباط دارد.
بخش دوم نمونه برداری زمانی (Time Sampling) است. زمان رندر می تواند با تعیین نرخ فریم جدید، تغییر کند و گزینههایی برای Field Render تعیین شود.
بخش سوم options است. این بخش امکان رد کردن (Skip) فایل های موجود را فراهم می سازد.
نورپردازی
در این قسمت میخواهیم در مورد حالتهای نورپردازی در برنامهی After Effect صحبت کنیم ابتدا یک composition ایجاد میکنیم و در قسمت Timeline با کلیک راست کردن از قسمت New گزینهی Solid را انتخاب میکنیم و رنگ آن را سفید تنظیم میکنیم سپس دکمهی ok را میزنیم و سپس با فعال کردن ابزار مربوط به نوشتن اعداد ۱ تا ۹ را تایپ میکنیم و مقدار Stroke آن را از قسمت character صفر تنظیم میکنیم و طول متن را نیز کمی افزایش میدهیم
حال برای فایلها حالت ۳D Layer را فعال میکنیم اگر در این حالت متن از حالت نمایش خارج شد باید ابزار selection را فعال کنیم و متن را در جهت محور Z ها به جلو حرکت دهیم حال برای نورپردازی در قسمت خالی Timeline کلیک راست میکنیم و از قسمت New گزینهی Light را انتخاب میکنیم که در این صورت کادر Light setting نمایش داده میشود.
در قسمت Light type چند گزینه داریم که حالتهای نورپردازی را مشخص میکند در اینجا ما حالت point را انتخاب میکنیم حال برای آنکه تغییرات اعمال شده را همزمان در صفحه مشاهده کنیم ابتدا روی دکمهی ok کلیک میکنیم و سپس بر روی فایلی که ایجاد میشود دو بار کلیک میکنیم تا دوباره کادر Light setting برای ما نمایش داده شود در این حالت تیک گزینهی preview فعال است و میتوانیم زمان اعمال تغییر آن را در صفحه مشاهده کنیم .توجه داشته باشد هنگامیکه فایل point light را ایجاد میکنیم و آن را انتخاب میکنیم نورپردازی بر اساس موقعیت Anchor point اعمال میشود که میتوانیم آن را در راستای محورهای X_Y_Z جابهجا کنیم و مکان موقعیت نورپردازی را مشخص کنیم .
حال بر روی فایل دو بار کلیک میکنیم و از قسمت color میتوانیم به دلخواه یک رنگ برای نورپردازی انتخاب کنیم بعد این گزینهی Intensity را داریم که شدت رنگ را برای ما تعیین میکند، سپس گزینهیFalloff را داریم که با استفاده از حالتهای آن میتوانیم حالت نور را در قسمت شعاع کارمان تنظیم کنیم ک اگر در حالت None باشد قابل تنظیم نیست ولی اگر حالت Smooth را انتخاب کنیم گزینههای Radius و Distance برای ما فعال میشود و میتوانیم مقدار آنها را تنظیم کنیم .
همچنین میتوانیم حالت Invers Square را انتخاب کنیم که در این حالت گزینهی Radius برای ما فعال خواهد شد و میتوانیم آنگونه که میخواهیم کار را تنظیم کنیم ما حالت None را در حال حاضر انتخاب میکنیم ، بعدازاین گزینهها Casts shadows قرار دارد که با فعال بودن این گزینه میتوانیم برای کار سایه ایجاد کنیم اما اگر مقادیر آن را تغییر دهیم حالت متن تغییری نمیکند این کادر را ok میکنیم تا بسته شود سپس در لیست بازشوی فایل متنی در قسمت Material Option گزینهی Casts shadows را داریم ازاینجا آن را on میکنیم سپس در قسمت Light setting با تغییر مقدار عددی آن میتوانیم بهاندازهی دلخواه سایه ایجاد کنیم .
اینها بخشی از تنظیمات نورپردازی در حالت point بود حال اگر بخواهیم برای کار انیمیشن ایجاد کنیم بهطور مثال از قسمت Animate حالت position را انتخاب میکنیم و مقداری عدد آن را تغییر میدهیم سپس در قسمت Range Selector مقدار اولیه End را ۱۵ تنظیم میکنیم و برای گزینهی offset ابتدا با مقدار صفر و بعد با مقدار صد دو کیفریم ایجاد میکنیم حال اگر از کار اجرا بگیریم مشاهده میکنیم اعداد و سایه ها باهم حرکت میکنند.
نورپردازی Stop
حال میخواهیم در مورد حالت نورپردازی Stop صحبت کنیم ابتدا تمام حالتها و فایلهایی که برای حالت point ایجاد کردیم را حذف میکنیم و مجدد یک Solid به رنگ سفید ایجاد میکنیم و روی آن با استفاده از فعال کردن ابزار نوشتن اعداد ۱ تا ۹ را تایپ و سپس درج میکنیم
حال از قسمت New بر روی گزینهی light کلیک میکنیم تا پنجرهی Light setting برای ما نمایش داده شود سپس از قسمت Light Type حالت Stop را انتخاب میکنیم تقریباً میتوان گفت اکثر موارد مشابه حالت point هستند بعد از انتخاب این حالت برای آنکه دکمهی preview برای ما فعال شود دکمهی OK را میزنیم و فایلهای ایجاد شده را نیز در حالت سه بعدی قرار میدهیم و اگر متن دیده نمیشد باید آن را در جهت محور z ها به سمت جلو حرکت دهیم تا در قسمت جلوی سالید قرار گیرد در این حالت برای آنکه مکان قرار گرفتن متن را دقیق متوجه شویم میتوانیم حالت دید را custom انتخاب کنیم.
در این حالت میتوانیم نورپردازی موجود را نیز در جای مناسب قرار دهیم و آن را با استفاده از دو نقطهای که در صفحه برای آن مشخص میشود تنظیم کنیم که این نوع نورپردازی نسبت به حالت point قابلیتهای بیشتری را شامل میشود .
حال بر روی فایل Light دو بار کلیک میکنیم تا پنجرهی Light setting باز شود در اینجا از قسمت color میتوانیم هر رنگی را که مدنظرمان است انتخاب کنیم و قسمت Intensity را داریم که همانطور که گفتیم برای تنظیم شدت نورپردازی استفاده میشود، از قسمت Cone Angle میتوانیم زاویه دید نورپردازی را کم یا زیاد کنیم همچنین از قسمت Cone Feather میتوانیم حالت نور پردازی را کنترل کنیم و قسمت Falloff هم تغییراتی مشابه حالت point را ایجاد میکند و برای شعاع کار استفاده میشوند و همچنین حالت Casts shadows که مشابه قبل برای ایجاد سایه استفاده میشود و برای آنکه تغییرات این گزینه روی کار اعمال شود لازم است آن را از قسمت Material Option روشن کنیم و سپس اندازه و میزان تیرگی آن را با استفاده از گزینه های موجود در کادر Light setting تنظیم میکنیم.
ما میتوانیم مکان Light را تغییر دهیم این کار را هم با استفاده از ماوس میتوان انجام داد و هم از قسمت Transform مربوط به stop light این کار را میتوانیم انجام دهیم ما حتی میتوانیم از این قسمت برای کار انیمیشن ایجاد کنیم بهطور مثال ابتدا نور را در گوشهی تصویر قرار میدهیم و در ابتدای خط زمان برای گزینهی point of Interest کیفریم ایجاد میکنیم و در چند فریم جلوتر مکان آن را به سمت دیگر تصویر تغییر میدهیم و کیفریم دیگری را ایجاد میکنیم حال اگر کار را اجرا کنیم حرکت نور را متوجه میشویم.
همچنین با گزینههای دیگری که موجود است میتوانیم برای کار انیمیشن ایجاد کنیم به طور مثال برای نور چرخش ایجاد کنیم و تغییرات دیگری که مدنظر داریم.