قسمت هفت:
در این قسمت ما قصد داریم از دستور save for web برای ذخیره تصویر در وب استفاده کنیم. این دستور از quick export بسیار پیچیدهتر است ولی قدرتمندتر است. برای رسیدن به این دستور باید به منوی file رفت و روی دستور export کلیک کرد و دستور (save for web(legacy را انتخاب کرد. حتی اگر این فرمان legacy باشد و adobe قصد داشته باشد ما را export as هدایت کند ما در مورد این فرمان در قسمت بعد بحث خواهیم کرد. ما فرمان (save for web(legacy را انتخاب میکنیم.
میبینید که کادری باز میشود همچنین شما میتوانید این کادر را متناسب با اندازهای که میخواهید تغییر دهید. سپس تصویر را میکشیم تا به چشمهای این حیوان برسیم. سپس فرمت فایل را به JPEG تغییر میدهیم. همانطور که در این کادر میبینید ما گزینههای زیادی راداریم اما با تمام آنها ما کاری نداریم زیرا مثلاً گزینهای مانند blur نیاز نیست مقدار آن را تغییر بدهیم و یا نیاز نیست که جعبه چک Progressive را برای چندین بار بارگیری روشن کنیم. همچنین جعبه چک enable color profile نیز مطمئن شوید خاموش است تا تصویر را به SRGB تبدیل نکند.
همچنین گزینه metadata بهطور پیشفرض روی کپیرایت و اطلاعات تماس تنظیم است. همچنین میتوان لیست آن را بازکرده و گزینه all را انتخاب کرد که همه اطلاعات را به اشتراک میگذارد؛ اما ما فعلاً همان گزینه copyright and contact info را انتخاب میکنیم.
حال به پایین تصویر در سمت چپ نگاه کنید در اینجا میتوان دید که حجم این فایل 1.1 مگابایت است.
دلیل اینکه این تصویر از تصویر قبلی حجمش کمتر است این است که بهطور پیشفرض کیفیت این تصویر کمتر از تصویر قسمت قبل تنظیمشده است. شما میتوانید خودتان مقدار quality را به هراندازه که میخواهید تنظیم کنید. ما در اینجا روی 80 تنظیم میکنیم همانطور که میتوانید ببینید در کادر جلویی very high را نمایش میدهد و مطمئن باشید که جعبه چک optimized روشن باشد. اکنون اندازه تصویر به بیش از 2 مگابایت تغییر کرده است. در زیر حجم اگر نگاه کنید زمانی را مشخص کرده که نشان میدهد چقدر طول میکشد که این تصویر دانلود شود. شما میتوانید با انتخاب آیکون جلوی آن زمان دانلود را کاهش و یا فزایش دهید.
در کادر image size شما میتوانید ابعاد تصویر را خودتان تعیین کنید. همچنین میتوانید تعداد پیکسلهای داخل تصویر را تغییر دهید. مقدار طول عرض بهطور پیشفرض با یکدیگر در ارتباط هستند و اگر آنها را تغییر دهید میتوانید ببینید که مقدار درصد نیز تغییر میکند بنابراین مقدار پیکسلها تصویر نیز تغییر خواهند کرد. با این کار حجم تصویر نیز کاهش میابد. مثلاً ما در اینجا مقدار percent را به 50 تغییر میدهیم میتوانید ببینید که حجم تصویر نیز 25% تغییر میکند.
حال با کلیک کردن بر روی عنوان 2-up میتوانید تصویر اصلی و تصویر بهینهشده را در کنار یکدیگر ببینید و مقایسه کنید. با کلیک کردن بر روی تصویر نیز میتوانید تنظیمات صورت گرفته را مشاهده کنید.
اگر دقت کنید میتوانید ببینید که تصویر اولیه رنگهای بیحالی نسبت به تصویر جدید دارد و این به این دلیل است که با توجه به مقادیر کادر image size تصویر شما مقیاس میشود و از adobe RGB به SRGB تبدیل نمیشود. خب اکنون پیش میرویم و روی دکمه save که در پایین صفحه است کلیک میکنیم تا کادر save optimized as باز شود.
در کادر بازشده نام فایل موردنظر خود را وارد کنید. همچنین خوب است که بدانید فرمان save for web فضاها را با خطوط جایگزین میکند که این امر باعث میشود فایلهایی با پلتفرمهای سازگار ایجاد شود. خب پس به جلو میرویم و کلید save را میزنیم تا تصویر ذخیره شود.
حال به منوی file رفته و فرمان open را انتخاب میکنیم و تصویر جدیدی که ذخیره کردهایم را باز میکنیم. همانطور که در گوشه پایین سمت چپ تصویر مشاهده میشود این فایل بدون ضمیمه است و هیچ نمایهای را شامل نمیشود. به این دلیل که فرمان save for web بهطور خودکار رنگها را به SRGB تبدیل میکند.
این بود چگونگی کار کردن بافرمان قدیمی save for web که هنوز در فتوشاپ کار میکند.