در این قسمت از آموزش فتوشاپ نشان می دهیم که چگونه رنگ در وب کار می کند و چقدر محدود تر از رنگ در فتوشاپ است. تمامی تصاویر باید به صورت RGB باشند یعنی به رنگ قرمز، سبز و آبی باشند درست همانطور که در دوربین های دیجیتال و یا اسکنر آن ها گرفته شده است، بنابراین بسیار امن است.
با این حال انواع مختلف RGB وجود دارد. اکنون به منوی Edit رفته و دستور Color Settings را انتخاب می کنیم که دارای میانبر صفحه کلید Shift +Ctrl +K و یا Shift +CMD +K در مک می باشد.
پس انتخاب این دستور کادر محاوره ای بر روی صفحه ایجاد می شود که اگر در قسمت بالا بر روی Setting کلیک کنیم منویی ازگزینه های تنظیمات مورد نظر برای ما باز می شود نسخه هایی اروپایی امریکایی و… که می توانیم به راحتی هر یک از آن ها را ببینیم.
در قسمت پایین تر آیکن های تنظیمات دیگری وجود دارد که از جمله آن ها می توان به RGB اشاره کنیم که بر روی SRGB تنظیم شده است این آیکن فضای رنگی برای کارهای عادی را فراهم می کند.
خب ما گزینه north america general pourpose2 را در قسمت Setting انتخاب می کنیم. پس از انتخاب آن بر روی OK کلیک می کنیم تا این تغییر را بپذیریم.
اکنون در قسمت پایین صفحه تصویر در سمت چپ بر روی فلش کنار اندازه تصویر کلیک می کنیم سپس گزینه Document Profile انتخاب می کنیم.
خب اگر به اسم تصویر که در بالای صفحه درج شده است نگاه کنیم خواهیم دید که ستاره ای در داخل پرانتز در آن وجود دارد خب این به ما نشان می دهد که فضای رنگی برای این تصویر خاص اجرا می شود متفاوت از فضای کاری است که ما در کادر گفتگوی تنظیمات دیده ایم.
خب اکنون به منوی File رفته و دستور Save as را انتخاب می کنیم.
در کادر باز شده می توانیم فرمت سازگار با وب را در قسمت Save as type انتخاب کنیم مثلا می توانیم فرمت JPEG را انتخاب کنیم این فرمت برای عکس های مستمر عالی به نظر می رسد. توجه داشته باشید که گزینه هشدار یا همان Warning در پایین کادردر کامپیوترهای شخصی قرار دارد این در صورتی است که Mac چنین گزینه ای وجود ندارد. خب اگر اکنون بر روی این گزینه کلیک کنیم هشداری را خواهیم دید بر روی صفحه که به ما می گوید درفرمت فایل فعلی تمامی لایه های سند را ذخیره نمی کند این به این معنی است که تنها تعداد کمی از آن ها را ذخیره می کند برای رهایی از این کادر کافی است که بر روی OK کلیک کنیم.
در حال حاضر این یک مشکل نیست زیرا فتوشاپ این تصویر را به عنوان یک نسخه ذخیره می کند و تنها مشکل موجود این است که در اینجا این چک باکس ICC Profile Adobe به صورت RGB می باشد این به این معنی است که فتوشاپ برای ذخیره نمایه، رنگ را به همراه با تصویر تنظیم می کند.
خب اکنون مشکل مرورگرهای وب این است که هیچ توجهی به پروفایل های رنگی ندارد و تصویر را بدون هیچ غرامت به نمایش می گذارد به همین دلیل است که اگر می خواهید ببینید که چه اتفاقی خواهد افتاد می توانید کلید چک آن را خاموش کنید.
اکنون بر روی Save کلیک می کنیم.
کادر هشدار بر روی صفحه ایجاد می شود حالا می توانیم بر روی Yes کلیک می کنیم یا در Mac آن را جایگزین کنیم.
در کادر تنظیمات ایجاد شده بر روی تصویر می توانیم ببینیم که ارزش و مقدار کیفیت تصویر ما چقدر و چگونه است و این تصویر با چنین کیفیتی چقدر از حافظه را اشغال خواهد کرد مثلا در کیفیت 12 می توانیم ببینیم که حجم اشغال شده از حافظه 4.6G می باشد.
اگر ما بخواهیم این تصویر را برای وب آماده کنیم لازم است که اندازه آن کمی کاهش دهیم. برای این کار می بایست میزان کیفیت تصویر را کاهش دهیم توجه کنید که به همان اندازه که مقدار کیفیت تصویر کاهش پیدا می کند حجم تصویر نیز کاهش پیدا خواهد کرد. برای کاهش مقدار کیفیت می توانیم بر روی آن کلیک کرده و مقدار کیفیت مورد نظر را در آن تایپ کنیم در صورتی دیگر می توانیم از آیکن کشویی موجود در پایین آن استفاده کنیم کشیدن کشو به سمت راست باعث افزایش و کشیدن آن به سمت چپ باعث کاهش مقدار کیفیت می شود.
اگر ما بخواهیم تصویر را در فیس بوک آپلود کنیم باید حجم تصویر را به 100 کیلو بایت برسانیم این در صورتی است که اگر مقدار کیفیت را به صفر نیز برسانیم باز هم حجم تصویر بیشتر از 100 کیلوبایت خواهد شد.
ولی جایی برای نگرانی وجود ندارد زیرا فیس بوک نیز دوباره حجم تصویر را کاهش می دهد و این نیز برای سایر سایت های رسانه های اجتماعی صدق می کند. بنابراین می توانیم مقدار کیفیت را به دلخواه و بهینه برای تصویر خود انتخاب کنیم و سپس برای پذیرفتن این تغییر بر روی OK کلیک می کنیم.
اکنون به منوی File می رویم و دستور Open را انتخاب می کنیم.
حالا در پوشه باز شده بر روی تصویر مورد نظرخود کلیک کرده و سپس بر روی گزینه Open کلیک می کنیم.
برای زوم کردن بر روی تصویر می توانیم از کلید های Ctrl +z و یا CMD +z در مک استفاده کنیم.
توجه داشته باشید که در بالای صفحه تصویر ما اسم تصویر را خواهیم داشت در تصویر اول می بینیم که ستاره ای در داخل پرانتز قرار دارد ولی در نام تصویر دیگر ستاره ای در داخل پرانتز قرار نخواهد داشت این نشان می دهد که این تصویر بدون مشخصات رنگی است. در گوشه سمت چپ صفحه می توانیم ببینیم که این تصویر RGB بدون ضمیمه است.
اکنون به منوی Edit می رویم و دستور Color Settings را انتخاب می کنیم.
در کادر ایجاد شده می توان دید که فرمان تنظیم رنگ بر روی فضای SRGB تنظیم شده است خب برای رهایی از این کادر کلید scape را فشار می دهیم.
اکنون می توانیم بر روی هر قسمت از تصویر که بخواهیم زوم کنیم برای انجام این کار می توانیم کلید Ctrl +Spacebar و یا CMD +Spacebar در مک را گرفته و سپس مکان نما را به سمت راست و چپ بکشیم تا مقدار زوم ما به صورت دلخواه صورت بگیرد.
حالا به منوی Window رفته و دستور Arrange را انتخاب می کنیم و سپس بر روی گزینه Match All کلیک می کنیم.
هنگامی که ما تصویر را به JPEG تغییر می دهیم متوجه می شویم که رنگ های روشن هرگز ناپدید نخواهند شد ولی ما مقدار زیادی از شدت رنگ خود را از دست خواهیم داد. توجه کنید که ما در این تصویر RGB ما سایه های تاریکی خواهیم داشت و این سایه ها را در داخل فایل Unprofiled jpeg از دست خواهیم داد.
خب سوالی پیش خواهد آمد که چگونه می توان وضوح تصویر در Adobe RGB تنظیم شود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که هنگامی که Camera Raw عکس را به فتوشاپ می برد بطور پیش فرض در فضای رنگی Adobe RGB کار می کند.