در این مقالهی آموزشی آموزش افترافکت میخواهیم در مورد تکنیک Double Exposure یا همان آشکارسازی دوگانه در نرم افزار افترافکت صحبت کنیم با استفاده از این تکنیک میتوانیم چند عکس را در قاب یک تصویر نمایش دهیم در واقع میخواهیم بدانیم چگونه در محیط برنامهی افترافکت میتوان دو یا چند عکس را باهم تلفیق کرد.
برای شروع کار در محیط برنامه ابتدا یک Composition ایجاد میکنیم و یک تصویر بهعنوان قاب تصویرهایی که میخواهیم تلفیق شوند انتخاب میکنیم و از قسمت مربوط به Import فایلها آن را وارد محیط برنامه میکنیم و آن را در قسمت Timeline قرار میدهیم و اندازهی آن را تنظیم میکنیم.
حال بر روی تصویر کلیک راست میکنیم و از قسمت pre-compose.. با عنوان Image1 تصویر را pre-compose.. میکنیم.
سپس با زدن دکمهی Ctrl+D از آن یک کپی ایجاد میکنیم توجه داشته باشید در این تکنیک از گزینهی Track Matte بسیار استفاده میکنیم این گزینه با توجه با لایهی تصویر اول و قسمتهای روشن و تاریک آن تصویر دوم را نمایش میدهد درصورتیکه این گزینه در قسمت Timeline نمایش داده نمیشد باید بر روی دکمهی Toggle Switches \ Modes کلیک کنید.
حال لایهی دوم را در حالت Luma Inverted Matte قرار میدهیم که در این صورت مشاهده میکنیم قسمتهای تاریک تصویر را جدا میکند.
حال برای آنکه این جداسازی بهتر انجام شود بر روی لایهی اول کلیک میکنیم تا در حالت انتخابشده قرار گیرد و سپس در Panel مربوط به Effects & presets بر روی کار مقداری presets اعمال میکنیم برای این کار ابتدا عبارت Curves را جستوجو میکنیم و آن را انتخاب میکنیم در این صورت پنجره مربوط به این گزینه برای ما نمایش داده خواهد شد ، حال با استفاده از نموداری که در پنجره مربوط به این presets برای ما نمایش دادهشده است قسمتهای تاریک تصویر را تاریکتر میکنیم تا بهتر آن قسمتها را جدا کند.
حال برای این تصویر بایستی یک پسزمینه به رنگ روشن انتخاب کنیم برای این کار در قسمت خالی Timeline کلیک راست میکنیم و از قسمت New گزینهی Solid را انتخاب میکنیم و رنگ آن را سفید انتخاب میکنیم و بر روی دکمهی ok کلیک میکنیم در این صورت یک solid بارنگ سفید ایجاد میشود که لایهی مربوط به آن را بعد از لایههای مربوط به تصاویر قرار میدهیم.
برای بهتر و دقیقتر شدن کار میتوانیم تصویر دوم را که داخل یک Composition قرار دادیم انتخاب کنیم و با استفاده از ابزار Pen اطراف آن را انتخاب کنیم و بر روی عکس کلیک میکنیم تا در حالت انتخابشده قرار گیرد و سپس حرف F را از صفحهکلید میزنیم و برای آن مقداری Mask Feather تنظیم میکنیم و بعدازآنکه تنظیم کردیم این لایه را میبندیم و مشاهده میکنیم با این تنظیمات تصویر ببر را که قاب تصاویر دیگر است را جدا کردیم.
حال دولایهی تصویر را انتخاب میکنیم و دکمههای Ctrl+Shift+C را همزمان از صفحهکلید میزنیم در این صورت پنجره مربوط به قسمت pre-compose برای ما نمایش داده میشود حال این دو تصویر را با عنوان pre-image1 در یک Composition قرار میدهیم.
حال در قسمت خالی Timeline کلیک راست میکنیم و از قسمت New گزینهی Solid را انتخاب میکنیم و یک Solid دیگر ایجاد میکنیم رنگ آن اهمیتی ندارد سپس اندازهی آن را بزرگتر میکنیم و یک Mask بهطور مثال باحالت مستطیل بر روی آن ایجاد میکنیم و برای این لایه نیز مقدار Feather تنظیم میکنیم و این Solid را در بالای لایههای دیگر قرار میدهیم.
در این قسمت میخواهیم تصویر ببر را در مناطقی که Solid ایجاد کردیم نشان داده شود برای این کار باید از Track Matte استفاده کنیم پس برای pre-image1 حالت Alpha Matte را انتخاب میکنیم حال با تغییر مکان Solid میتوانیم قسمتهایی از ببر را که میخواهیم نمایش دهیم همچنین با انتخاب لایهی مربوط به Solid و زدن دکمهی F از صفحهکلید مقدار Feather را تنظیم میکنیم همچنین میتوانیم در صورت نیاز به چرخش این Solid مکان Anchor point را تغییر دهیم و به مقدار نیاز چرخش اعمال کنیم.
حال تصویر دوم را وارد محیط برنامه میکنیم و در قسمت Timeline بالای سایر لایهها قرار میدهیم سایز آن را تنظیم میکنیم و بازهم برای آن با عنوان image2 یک pre-compose ایجاد میکنیم و آن را در لایهی سوم بعد از Solid ایجادشده و pre-image1 قرار میدهیم.
حال میخواهیم تصویر دوم در قاب تصویر اول نمایش داده شود پس pre-image1 را که قاب ببر را در آن دست کردیم با زدن دکمهی Ctrl+D کپی میکنیم و Track Matte آن را در حالت none قرار میدهیم و آن را بالای لایهی مربوط به image2 قرار میدهیم.
در این قسمت ممکن است Mask ایجاد شده با ابزار pen برای ما مشکل ایجاد کند در این صورت باید آن را حذف کنیم و Preset اعمالشده را دوباره تنظیم کنیم تا قسمتهای تیره تصویر ببر مشخص شود حال ما یک تصویر ببر داریم که در قاب یک Solid نمایش داده میشود و یک تصویر از جنگل که در قاب ببر نمایش داده میشود ما میتوانیم در صورت تمایل این تصویر را بچرخانیم تا این قسمت از کار حالتی مشابه آنچه میبینید خواهیم داشت.
در این حالت لایهی image2 را در حالت انتخابشده قرار میدهیم و با استفاده از ابزار pen یک Mask در اطراف تصویر ببر ایجاد میکنیم و مقدار Feather آن را تنظیم میکنیم و بعدازآن تصویر جنگل را دوباره وارد قسمت Timeline میکنیم و آن را بعد از لایهی image2 قرار میدهیم و مقدار opacity آن را کاهش میدهیم.
حال برای آنکه تصویر ببر را جابهجا کنیم لازم است دو لایهی مربوط به image1 را که یکی تصویر ببر را شامل میشود و دیگری تصویر جنگل در قاب ببر را شامل میشود با یکدیگر parent کنیم پس بر روی دکمهی parent که رو به روی لایهها قرار دارند آن را بر روی دیگری قرار میدهیم در این صورت میتوانیم آن را در هر قسمتی که تمایل داریم جابهجا کنیم همچنین مقدار Scale را نیز میتوانیم تنظیم کنیم و برای آن کیفریم ایجاد کنیم.
حال میتوانیم از یک Curves دیگر برای اصلاح و تغییر رنگهای قاب ببر استفاده کنیم همچنین برای تصویر جنگل ادغامشده نیز میتوانیم از Curves استفاده کنیم و رنگهای آن را تنظیم کنیم این تنظیمات با توجه به سلیقه و نیاز خودتان تنظیم میشودهمچنین میتوانیم برای تصویر جنگل که در پسزمینه قرار دارد کیفریم ایجاد کنیم و مقدار position آن را تغییر دهیم.
حال برای اصلاح نهایی رنگ در قسمت Timeline کلیک میکنیم و از قسمت New گزینهی Adjustment Layer را انتخاب میکنیم و با یک Mask باحالت Ellipse ایجاد میکنیم و Feather آن را تنظیم میکنم و با استفاده از Curves رنگ را تنظیم میکنیم.
دوباره گزینهی Adjustment Layer را انتخاب میکنیم و با استفاده از گزینهی Curves رنگ کلی را تنظیم میکنیم ،همچنین میتوانیم یک متن را بر روی کار اضافه کنیم.
به این صورت توانستیم با استفاده از گزینهیTrack Matte این تکنیک را ایجاد کنیم که با استفاده از این تکنیک میتوان حالتهای متنوع و زیبایی را ایجاد کرد.