ایجاد یک سند جدید در نرم افزار Indesign
شما می توانید نام Untitled-1 را به طور مثال با ind1 جایگزین کنید اگر ابعاد دلخواه در لیست ابعاد استاندارد نبود مقادیر عرض و ارتفاع مورد نظر خود را در دو کادر Width و Height می توانید تعریف کنید. در کادر Units می توانید واحد اندازه گیری را تنظیم کنید.
در بخش Orientation می توانید جهت صفحات سند، افقی بودن و یا عمودی بودن آن را مشخص کنید. با گزینه Portrait سند به صورت افقی و با گزینه LandScape سند به صورت عمودی ایجاد خواهد شد. در کادر Pages می توانید تعداد صفحات را مشخص کنید اگر در اینجا تعداد صفحات را مشخص نکنید بعدا می توانید از طریق تنظیمات داخل نرم افزار هم این کار را انجام دهید. تیک گزینه Facing Pages را می توانید برای نمایش صفحات سند به صورت چپ و راست در کنار هم مثل کتاب ها و مجلات استفاده کنید در صورتی که سند شما یک سند دو صفحه ای برای طراحی صفحات کتاب و یا مجله است حتما باید این کادر را تیک بزنید ولی اگر سند شما مثلا برای طراحی یک پوستر باز می شود ویابرای طراحی یک بروشور تک صفحه ای استفاده خواهد شد گزینه Facing Pages نیاز به تیک زدن ندارد در کادر Start می توانید شروع شماره گذاری سند را از شماره ای که در اینجا وارد می کنید تعریف کنید میبینید که نرم افزار به صورت پیش فرض شروع شماره گذاری صفحات سند را از 1 تعیین کرده و در بخش TextFrame می توانید یک کادر متنی مرجع را بر روی Master Pages ایجاد کنید که معمولا نیاز به این نیست و می توانید تیک این گزینه را بردارید در قسمت Columns تعداد ستون های صفحه را می توانید انتخاب کنید معمولا صفحات به صورت تک ستونی معرفی می شوند اما برخی مواقع ممکن است نیاز باشد که سند با ستون های بیشتری تنظیم شود که می توانید با کلیک بر روی فلش رو به بالا و یا فلش رو به پایین تعداد ستون های صفحه را مشخص کنید در قسمت Gutter فاصله بین ستون ها قابل تنظیم است.
با کلیک بر روی گزینه Margins می توانید حاشیه های سند را از بالا،پایین ،چپ و راست تنظیم کنید. دقت داشته باشید که این حاشیه ها چهارچوب محتوای سند شما را مشخص می کند در صورتی که گزینه Facing Pages تیک داشته باشد حاشیه های شما به صورت Outside,inside,Bottom,Top خواهد بود.
و اگر گزینه Facing Pages تیک نداشته باشد حاشیه ها به صورت Right , Left , Bottom , Top تعریف خواهند شد در صورتی که علامت Link ویا زنجیر فعال باشد با تنظیم یک حاشیه، حاشیه های دیگر هم متناسب با آن تنظیم خواهند شد اما اگر علامت Link را غیر فعال کنید می توانید فقط یک حاشیه را تنظیم کنید.بدون اینکه تاثیری روی حاشیه های دیگر داشته باشد.
در صورت تمایل می توانید تنظیمات مربوط به Bleed و Slug را هم انجام دهید اگر چه دو منطقه Bleed و Slug در مرحله صحافی برش می خورد و دور ریخته می شود اما کم کم تجربه شما در زمینه طراحی مجلات و کتاب ها وقتی که بیشتر می شود می بینید که امتداد دادن تصاویر و Tram های درون کادر اصلی صفحه به منطقه Bleed خطای تیغ برش اپراتور صفحه را جبران کرده واز ناهم گونی صفحات جلوگیری می کند منظور از این ناهم گونی سفیدی لبه برخی از صفحات است که لبه آن ها Tram داده می شود. فرض کنید که شما تصویری را در سند قرار دادید و این سند پس از چاپ قرار است که برش داده شود. اگر که منطقه Bleed ویا مرز یا حاشیه ای اطمینان را برای برش تعریف نکنید ممکن تیغ صحافی بخشی از تصویر شما را از بین ببرد و یا اینکه سفیدی در حاشیه ی کاری شما باقی بماند استانداردی که در دنیا برای Bleed ویا مرز اطمینان تعریف می شود 3 Millimetres است در این قسمت واحد اندازه گیری را برچسب Millimetres تعریف کنید.اما در ایران این مقدار Millimetres 5 تعریف می شود با فعال بودن علامت زنجیر با تنظیم کردن یکی از گزینه ها بقیه گزینه هانیز تنظیم خواهند شد Bleed منطقه خارج از کادر اصلی صفحه است که قابل چاب ، اما در برش نهایی برش می خورد و یا Trim می شود اما Slug منطقه خارج از کادر اصلی صفحه است که ممکن است توسط چابگر چاپ شود یا نشود به عبارت دیگر این منطقه بیشتر برای درج اطلاعاتی در مورد سند مورد نظر،نوار رنگ، تاریخ، شماره فرم های چاب به کار می رود که اطلاعات مذکور صرفا جهت اطلاع طراح ، اپراتور Lithograph ویا چاپ خانه بوده و چاپ آن ضروری نخواهد بود در صورت نیاز می توانید منطقه Slug را هم به ترتیبی که برای Bleed تنظیم کردید تنظیم کنید دراین قسمت می بینید که علامت لینک به صورت پیش فرض غیر فعال است بنابراین شما ممکن است که Slug را فقط در یک بخش از صفحه نیاز داشته باشید که تعریف کنید در قسمت پایین صفحه فضایی را برای Slug به اندازه Millimetres 10 در نظر بگیرید.
همان طور که گفته شد بعد از ساخت یک سند جدید با تنظیمات و ابعاد دلخواه شما قادر به ذخیره تنظیمات اعمال شده به عنوان یک پیش تنظیم یا Preset برای استفاده در نوبت های بعدی خواهید بود در دفعات بعد به جای باز کردن یک سند جدید و دادن ابعاد و اعمال تنظیمات دوباره کافی است از قسمت Document Preset منوی File نام تنظیمات مورد نظر خود را انتخاب کنید برای ذخیره کردن Preset که در این قسمت تنظیم شد می توانید به این ترتیب عمل کنید بر روی آیکن Save Document Preset کلیک کنید
نام Preset را در این قسمت درج کنید سپس بر روی دکمه Preset Save کلیک کنید ملاحظه می کنید که در سربرگ پریست ، می توانید به این ترتیب عمل کنید برای باز کردن یک سند جدید و دادن ابعاده ذخیره تنظیمات اعمال شده به عنوان شما با نام myPreset ذخیره شد.
در بقیه موارد می توانید برای انتخاب آن از سربرگ Saved استفاده کنید پس از اعمال تنظیمات بر روی دکمه Create برای ایجاد سند جدید کلیک کنید.
پس از باز شدن سند ایجاد شده توسط شما خطوط راهنمای مربوط به Margin ها و یا حاشیه ها را به رنگ صورتی و یا بنفش مشاهده می کنید خطوط مربوط به راهنمای Bleed را با رنگ قرمز مشاهده می کنید و خطوط راهنمای مربوط به Slug را با رنگ آبی همچنین می توانید از قسمت Screen Mode ،Mode Bleed برای نمایش فضای Bleed و Mode Slug برای نمایش فضای Slug انتخاب کنید.
آخرین دیدگاهها