ایجاد انیمیشن و معرفی حالت کیفریم ها در برنامه افتر افکت
ایجاد انیمیشن
در این قسمت از آموزش افتر افکت قصد داریم با ترکیب چند کیفرم یک انیمیشن ایجاد کنیم تصویر اول را قرار میدهیم و اندازه آن را بهدلخواه تنظیم میکنیم تصاویر را باید یکییکی و به ترتیب موردنظر وارد قسمت تایم لاین کنیم و هر تصویر را بالای تصویر دیگر قرار دهیم بعدازآن که مکان تمام تصاویر را مشخص کردیم میتوانیم برای هر تصویر بهطور دلخواه کیفرم ایجاد کنیم
بهطور مثال در شکلی که میبینیم تصاویر تنظیمشدهاند حال میخواهیم برای هر یک از تصاویر انیمیشن ایجاد کنیم توجه کنید اگر بخواهیم تصاویر را دقیقاً در یک راستا جابهجا کنیم با کلیک بر روی Anchor point و نگهداشتن دکمه shift میتوانیم آن را در یک راستا حرکت دهیم حال برای متحرکسازی تصویر اول را انتخاب میکنیم و قسمت Transform آن را میاوریم و برای تصویر موردنظر در هرکدام از گزینههای Transform که مدنظرمان هست کیفرم ایجاد میکنیم، بهطور مثال برای تصویر اول در گزینه position و Rotation کیفرم ایجاد کردیم که تا ثانیه چهارم تنظیمشده.
حال بعد از اینکه این تصویر حرکت کرد میخواهیم برای تصویر بعدی کیفرم ایجاد کنیم تصویر بعد را انتخاب میکنیم و Transform آن را باز میکنیم و میبینیم که CTI در چهار ثانیه قرار دارد حال اول مسیر حرکت شکل را مشخص میکنیم و کیفرم را فعال میکنیم، اگر بخواهیم بعد از تمام شدن حرکت تصویر اول تصویر بعدی حرکت کند مسیر حرکت تصویر دوم را از چهار ثانیه شروع میکنیم برای سایر تصاویر نیز به همین صورت کیفرم را ایجاد میکنیم و در آخر اگر دکمه play را بزنیم مشاهده میکنیم که تصاویر به صورتی که تنظیم کردیم حرکت میکنند.
انیمیشن موردنظرمان را میتوان با استفاده از ایجاد کیفرم در گزینههای Transform برای تصاویر ایجاد کرد توجه کنید که فریمهای چند عکس را میتوان باهم در قسمت تایم لاین باز کرد و اگر تغییرات مشابه ای را میخواستیم اعمال کنیم میتوان آنها را باهم انتخاب کنیم بهطور مثال در شکل میبینیم که دو تصویر اول باهم در تایم لاین نمایش دادهشده و کیفرم آنها در ثانیه چهارم انتخاب شدند که میتوان آنها را باهم تغییر داد.
ساخت انیمیشن
در برنامه افترافکت ابزاری داریم که برای کنترل سرعت استفاده میشود و این کنترل سرعت برای کارهای متحرکسازی انجام میشود.
اگر تصویری که به قسمت تایم لاین میآوریم در حالت زوم باشد و تصویر کامل در صفحهنمایش نشان داده نشود با استفاده از اشارهگر ماوس و SHIFT همانطور که قبلاً گفتیم تصویر را بدون آنکه طول و عرض تغییر کند در اندازه مناسب تنظیم میکنیم.
همانطور که قبلاً توضیح دادیم میخواهیم برای تصویری که مشاهده میکنید انیمیشن درست کنیم ابتدا تصویر را در نقطه شروع حرکت میگذاریم و حرف p از صفحهکلید را میزنیم تا گزینه position برای ما نمایش داده شود و مشابه قبل برای آن کیفرم ایجاد میکنیم و تصویر را با استفاده از دکمه shift در یک راستا حرکت میدهیم با ایجاد کیفرم روی تصویر انیمیشن اعمال کردیم.
حال میخواهیم دوتا کپی از این تصویر با همین کیفرم ایجادشده را داشته باشیم تصویر را انتخاب میکنیم و با استفاده از Ctrl+C آن را کپی میکنیم و با Ctrl+V آن را در قسمت تایم لاین کپی میکنیم و تصویری مشابه ایجاد میشود که روی Anchor point کلیک میکنیم و آن را جابهجا میکنیم.
حال اگر بخواهیم تصویر و مسیر را کامل جابهجا کنیم هر دو کیفرم را انتخاب کرده و از ماوس و Shift استفاده میکنیم در اینجا همینطور که مشاهده میکنید دوتا کپی از تصویر گرفتیم و مکان آنها را تغییر دادیم و زمانی که آن را پخشکنیم سه تصویر حرکت خواهند کرد اگر هر سه تصویر را انتخاب کنیم و حرف P را بزنیم position برای هر سه تصویر نمایش داده میشود.
حال اگر روی کیفرم چه در تصویر و چه در قسمت تایم لاین کلیک راست کنیم و گزینه Keyframe Assistant را انتخاب کنیم سه گزینه دیگر نمایش داده میشود که برای کنترل سرعت استفاده میشوند که گزینه هارا در شکل میبینیم.
ما ابتدا برای کیفرم تصویر میانی، گزینه Easy Ease Out را انتخاب میکنیم و مشاهده میکنیم که نوع کیفرم تغییر میکند و اگر play کنیم ابتدا این تصویر از دو تصویر دیگر عقبتر است اما همزمان با دو تصویر دیگر به انتها میرسد درنتیجه این گزینه ابتدا سرعت تصویر را کم و بعد سرعت را زیاد میکند.
حال برای کیفرم بعدی گزینه Easy Ease In را انتخاب میکنیم و اگر دقت کنیم حالت کیفرم عوض میشود این حالت برعکس حالت قبل عمل میکند ابتدا سرعت را زیاد و بعد سرعت را کم میکند و عملکرد گزینه Easy Ease نیز به این صورت است که ابتدا سرعت کند میشود سپس تندشده و در آخر نیز کند میشود این تغییرات را روی کیفرم های اول اعمال کردیم.
حال اگر روی کیفرم های آخر اعمال کنیم تغییرات دیگری اعمال میشود بهطور مثال تصویر وسط که کیفرم ابتدا را به حالت Easy Ease Out قراردادیم کیفرم انتهای آن را Easy Ease In قرار میدهیم در این صورت حرکت در ابتدا کند است سپس تند میشود و در آخر کند میشود. میتوان حالتهای دیگر را نیز امتحان کرده و تغییرات را مشاهده کنید.
حال اگر بخواهیم کنترل سرعت را از روی هر کیفرم برداریم لازم است کلید Ctrl را بگیریم و روی کیفرم کلیک کنیم در این صورت کیفرم به حالت اولیه خود برمیگردد و برای برداشتن حالت کیفرم هرکدام از position ها لازم است علامت ساعت آن را غیرفعال کنیم.
آشنایی با کیفریم هولد
گاهی ما میخواهیم تصویر بهصورت پلهای حرکت داشته باشد و در یک خط نباشد و از نقطهای به نقطه دیگر حرکت کند، تصویری را در قسمت Timeline قرار میدهیم و آن را انتخاب کرده دکمه p را میزنیم تا position نمایش داده شود حال میخواهیم یک انیمیشن ایجاد کنیم پس کیفریم را ایجاد و مسیر حرکت را مشخص میکنیم که در شکل نیز میبینیم.
حال کلید home را میزنیم تا CTI به ابتدا برود و play میکنیم میبینیم که در یک خط مسیر را طی میکند برای پلهای حرکت کردن اول باید مشخص کنیم که در کدام کیفریم این حالت را ایجاد کنیم بهطور مثال ما در دو کیفریم وسط این حالت را اجرا میکنیم برای این کار روی این دو کیفریم کلیک راست میکنیم و گزینه Toggle Hold Keyframe را میزنیم حال اگر خط زمان را به ابتدا ببریم و اجرا کنیم تصویر هنگامیکه به این کیفریم ها میرسد بهصورت پلهای حرکت میکند.
این حالت را برای Scale هم میتوانیم اجرا کنیم که با تنظیم آن تصویر بهصورت پلهای حرکت میکند و حالت Scale هم اعمال میشود و برای خارج شدن از این حالت باید Ctrl را نگهداریم و روی کیفریم ها کلیک کنیم. اگر بخواهیم با کلیدهای میانبر این حالت را ایجاد کنیم لازم است از کلیدهای Ctrl+Alt استفاده کنیم این کلیدها را نگه میداریم و روی کیفریم موردنظر کلیک میکنیم برای حذف تمام کیفریم ها نیز لازم است کلید ساعت را غیرفعال کنیم
معرفی و قابلیت کیفریم اینترپولیشن
میخواهیم در مورد نوع حرکت تصویر صحبت کنیم تصویر را مجدد در تایم لاین قراردادیم و دکمه p را میزنیم و برای آن کیفریم ایجاد میکنیم و مسیر حرکت را همانطور که میبینیم مشخص میکنیم.
حال روی کیفریم موردنظر کلیک راست میکنیم و گزینه Keyframe Interpolation را میزنیم و همانطور که میبینیم کادر مربوط به آن نمایش داده میشود که در قسمت Spatial Interpolation میتوانیم نوع حرکت را مشخص کنیم که در فهرست آن گزینههایی را میبینیم.
حال ما برای کیفریم دوم گزینه Linear را انتخاب میکنیم و میبینیم خط مسیر صاف میشود و علاوه بر آن دستگیرهای نیز ایجاد میشود در شکلی که میبینیم برای تمام کیفریم ها گزینه Linear را فعال کردیم و تماممسیرها صاف هستند و هنگام اجرا تصویر دقیقاً دور مستطیل ایجادشده حرکت میکند.
حال تمام کیفریم ها را در حالت Bezier تنظیم میکنیم و تغییر نوع حرکت را در شکل مشاهده میکنیم که به مسیر حرکت حالت بیضی میشود و حالتهای دیگر را هم میتوانید امتحان کنید و تغییرات آن را مشاهده کنید.
و اما برای توضیح دستگیرههایی که ایجاد میشوند : ابتدا حالت Linear را فعال میکنیم که همانطور که مشاهده کردیم دستگیرهای ایجاد نمیشود اما در حالت Bezier دو دستگیره ظاهر میشود و هرکدام از این دستگیرهها را جابهجا کنیم مسیری که در امتداد آن است تغییر میکند و به مسیری که در طرف دیگر است کاری ندارد در حالت Continuous Bezier نیز دو دستگیره داریم که اگر یکی از آنها را جابهجا کنیم دیگری نیز در همان جهت جابهجا میشود و حالت آخرAuto Bezier نیز دو دستگیره دارد که مشابه Continuous Bezier عمل میکند درواقع ترکیبی از Continuous Bezier و Bezier است.
با استفاده از این دستگیرهها میتوان مسیر دلخواه را تنظیم و انیمیشن را بسازیم برای تغییر نوع حرکت گزینههای دیگری در پنجرهی Keyframe Interpolation در قسمت Roving قرار دارد که با انتخاب آنها درحرکت تغییراتی ایجاد میشود و سرعت حرکت کمی آرامتر میشود.
آخرین دیدگاهها