ابزار Clone stamp در افترافکت
معرفی و کاربرد ابزار Clone stamp در افترافکت
در این بخش از آموزش افتر افکت تصمیم داریم در مورد ابزار Clone stamp در افترافکت صحبت کنیم. ابتدا برای شروع کار یک Composition به نام maktabtv ایجاد میکنیم سپس فایلهایی که میخواهیم با آنها کارکنیم از روشهای Import که قبلاً گفتیم وارد محیط برنامه میکنیم در این قسمت یک تصویر را انتخاب و وارد برنامه میکنیم و آن را در قسمت Timeline قرار میدهیم حال در صفحه بر روی تصویر کلیک راست میکنیم.
سپس از قسمت Transform گزینهیFit to Comp را انتخاب میکنیم تا تصویر در اندازهی صفحهی Composition نمایش داده شود اگر در این صورت کیفیت عکس خراب شد میتوانیم از قسمت تنظیمات Composition اندازهی آن را در اندازههای تصویرمان تنظیم کنیم. (توجه کنید این تصویر را برای آشنایی با ابزار استامپ در افترافکت انتخاب کردیم و در اینجا میتوانیم از فایل ویدئو نیز استفاده کنیم.)
حال stamp Tools را از نوار بالای صفحه فعال میکنیم و برای آنکه بتوانیم با ابزار استامپ در افترافکت بر روی تصویر کارکنیم لازم است دو بار بر روی تصویر کلیک کنیم تا در پنجرهی جداگانهای باز شود در این صورت حالت اشارهگر ماوس تغییر میکند و ما امکان استفاده از این ابزار را خواهیم داشت.
با انتخاب هر یک از حالتهای موجود در panel مربوط به Brush میتوانیم بر روی فایل خود کارکنیم پس توجه داشته باشید در صورت استفاده از ابزار استامپ در افترافکت نیاز به panel مربوط به Brush داریم.
Stamp به معنای الگو گرفتن میباشد که با استفاده از ابزار استامپ در افترافکت میتوانیم در کارهای خود یک الگو را اضافه یا حذف کنیم حال میخواهیم بدانیم الگو را از کجا باید به دست آورد.
بهطور مثال اگر بخواهیم قسمتی از گل که در تصویر زیر مشخصشده را حذف کنیم باید از محیط اطراف آنیک حالت را بهعنوان الگو در نظر بگیریم و بعد با کشیدن اشارهگر ماوس در قسمت گل آن را حذف میکنیم یا به عبارتی الگوی انتخابشده را جایگزین گل میکنیم.
حال برای اینکار ابتدا زمانی که stamp Tools فعال است و تصویر در پنجرهی جداگانهای باز است یکی از حالتهای Brush را انتخاب میکنیم و اندازهی قلم را آنگونه که لازم است تنظیم میکنیم و برای انجام دقیقتر کار میتوانیم تصویر را zoom کنیم حال قلم را در مکانی که میخواهیم الگو بگیریم قرار میدهیم و دکمهی Alt را از صفحهکلید نگه میداریم.
سپس در آن نقطه که میخواهیم الگو بگیریم کلیک میکنیم در این صورت از آن قسمت یک الگو داریم حال اشارهگر را بر روی گل قرار میدهیم و بدون آنکه کلیدی را نگهداریم در آن قسمت کلیک کنیم در این صورت آن قسمت که الگو گرفتیم که هنگام کلیک کردن با علامت + در صفحه مشخص میشود را جایگزین گل میکنیم ، در این حالت سعی کنید الگو را از اطراف سوژهای که قرار است حذف کنیم بگیرید تا به سوژه نزدیک و کار طبیعیتر باشد.
در ادامه مقاله after effects clone stamp خواهیم داشت:
اضافه کردن الگو در کادر در ابزار استامپ در افترافکت
بهطور مثال میخواهیم از غنچهای که در تصویر زیر مشخصشده یک الگو بگیریم و از آن چند کپی در تصویر ایجاد کنیم.
ابتدا اندازه قلم را در اندازهی گل مدنظر تنظیم میکنیم تا گل کاملاً در کادر قلم قرار گیرد در این حالت دکمهی Alt را نگه میداریم و روی غنچه کلیک میکنیم در این صورت یک الگو از این قسمت خواهیم داشت حال در قسمت دیگر تصویر که میخواهیم این الگو را قرار دهیم بدون نیاز به نگهداشتن دکمهای در آن قسمت کلیک میکنیم در این صورت الگو در آن قسمت ایجاد میشود.
توجه داشته باشید اگر بخواهیم برای بار دوم از این الگو در جای دیگر کپی کنیم باید دوباره آن الگو را انتخاب کنیم. در واقع هر الگو یکبار کپی میشود بهطور مثال در تصویر مشاهده میکنید از الگویی که در ابتدا مشخص کردیم دو کپی در عکس ایجاد کردیم.
در ادامه مقاله ابزار Clone stamp در افترافکت خواهیم دید که:
نکتهای در استفاده با فایل ویدئویی وجود دارد و آن این است که اگر در ویدئو الگویی را اضافه کنیم هنگامیکه ویدئو را پخشکنیم این الگوهای ایجاد شده مانند خود الگوی اصلی در طول پخش تغییر میکنند.
حال در مورد تنظیمات این قسمت میخواهیم صحبت کنیم اگر لیست بازشوی فایل تصویر را باز کنیم. 3 گزینه در این قسمت مشاهده میکنیم در قسمت Effect گزینهی paint را داریم که در لیست بازشوی این گزینه Clone هایی که استفاده کردیم را داریم که از این قسمت امکان این را داریم که بازهی زمانی هرکدام را مشخص کنیم که این تغییر در فایلهای ویدئویی استفاده میشود و با استفاده از این تنظیمات میتوانیم مشخص کنیم هر Clone در کدام قسمت ویدئو قرار داشته باشد.
در روبه روی هر Clone یک سری حالتها وجود دارد که با انتخاب هر کدام حالت Clone ها تغییر میکند و هر کدام از Clone ها را که نیاز نداشتیم میتوانیم انتخاب و Delete کنیم.
گزینهی دیگری که در این قسمت داریم گزینهی Transform است که با گزینههای این بخش و تغییراتی که اعمال میکنند آشنایی داریم و در صورت نیاز از آنها استفاده میکنیم و حتی برای کار انیمیشن استفاده کنیم.
همچنین در panel مربوط به Brush میتوانیم اندازه و جهت قرار گرفتن قلم را تنظیم کنیم و همچنین ضخامت و میزان سختی قلم را میتوانیم با تغییر مقدارهای عددی مربوط تنظیم کنیم و برای قلم میزان Angle را میتوانیم مشخص کنیم و با استفاده از کلیک و حرکت ماوس در صفحه تغییراتی را ایجاد کنیم.
بیایید کمی بیشتر تمرین کنیم و مباحث بیشتری از آموزش را جلو ببریم. ابتدا یک Solid ایجاد میکنیم حال اگر با استفاده از ابزار Brush بر روی آن طرحی را بکشیم و بخواهیم آن را پاککنیم از ابزار eraser که در نوار بالا قرار دارد استفاده میکنیم توجه داشته باشید در این قسمت برای آنکه قابلیت استفاده از ابزار Brush را داشته باشیم باید بر روی Solid دو بار کلیک کنیم تا در پنجرهای جداگانه نمایش داده شود.
همانطور که میبینیم در panel مربوط به قسمت paint گزینهی eraser را داریم که چند حالت را برای مشخص میکند که هرکدام از آنها قسمتهایی که با eraser پاک میشود را مشخص میکند.
حال اگر حالت Last stroke only را انتخاب کنید با استفاده از ابزار استامپ در افترافکت میتوان به حالت قبل برگشت بهطور مثال اگر با استفاده از ابزار Brush طرح دیگری را بر روی سالید ایجاد کنیم و ابزار eraser را در حالت Last stroke only قرار دهیم تنها طرحی که جدید ایجاد کردیم پاک میشود و به طرح قبل برمیگردد.
ابزار استامپ (Stamp) در نرم افزار افتر افکت
حال میخواهیم در مورد ابزار استامپ (Stamp) در نرم افزار افتر افکت صحبت کنیم ابتدا یک عکس وارد محیط برنامه میکنیم و میخواهیم قسمتی از تصویر را تکرار کنیم ابتدا لازم است دو بار بر روی عکس کلیک کنیم تا در صفحهی جداگانهای نمایش داده شود حال ابزار استامپ در افترافکت را انتخاب میکنیم و با نگهداشتن دکمه Alt از صفحهکلید قسمتی که میخواهیم را انتخاب میکنیم حال در قسمتی از تصویر که میخواهیم آن را قرار دهیم بدون نیاز به نگهداشتن کلید دیگری کلیک میکنیم و بخشی از تصویر که انتخاب کردیم را در آن قسمت کپی میکنیم در تصویر نیز مشاهده میکنید که از قسمت مشخص یک کپی ایجاد کردیم.
حال میخواهیم از یکلایه دیگر در این لایه استفاده کنیم این کار را با کلیک بر روی نام Layer و انتخاب گزینهی New Layer انجام میدهیم.
در ادامه مقاله ابزار استامپ (Stamp) در نرم افزار افتر افکت خواهیم داشت:
حال عکس دیگری را در قسمت Timeline قرار میدهیم و دو بار بر روی آن کلیک میکنیم تا در یکی از لایهها نمایش داده شود.
حال میخواهیم بهطور مثال تصویر گل را در لایهی اول کپی کنیم ابتدا دکمه Alt را نگه میداریم و سپس گلها را انتخاب میکنیم حال در تصویر اول با استفاده از کلیک و حرکت ماوس قسمتی که مد نظرمان است کپی میکنیم.
با ایجاد این تغییرات در قسمت Timeline نیز یک سری گزینهها برای ما فعال میشوند و به تعداد کپیهایی که ایجاد کردیم در این قسمت Clone خواهیم داشت همچنین گزینههای مربوط به قسمت Transform را دارد که با تغییر مقدارهای عددی آن میتوانیم تنظیماتی را در تصویر ایجاد کنیم همچنین برای کپیهای ایجادشده گزینههای End و Start را داریم که میتوانیم از آنها نیز استفاده کنیم و حالتهای متفاوتی را ایجاد کنیم.
ازینکه تا انتها مقاله ابزار استامپ (Stamp) در نرم افزار افتر افکت و کار با ابزار پاک کن و Clone Stamp Tool در افتر افکت مارا همراهی نمودید سپاس گزاریم.
کاربرد ابزار Clone stamp در افترافکت چیست؟
Stamp به معنای الگو گرفتن میباشد. با این ابزار می توانیم در کارهای خود یک الگو را اضافه یا حذف کنیم. شما به راحتی می توانید در افتر فکت عکس های مورد نظر خود را با استامپ تغییر داده و آنها را ویرایش کنید. استامپ یکی از پرکاربرد ترین ابزار های افتر افکت هست که کار با آن بسیار آسان است.
چگونه با ابزار stamp کار کنیم؟
در این مقاله کار با ابزار استامپ آمده و با تصویر و مرحله به مرحله به شما آموزش داده شده. استامپ برای جذف مواردی که نمی خواهید در عکس شما باشند ابزار استامت در نرم افزا افتر افکت از آن دسته ابزار هایی است که کار با آن ساده بوده و تقریبا همگی به راحتی می توانند آن را یاد بگیرند.
آخرین دیدگاهها