تغییر و تنظیم مجدد خصوصیات و ابعاد سند در ایلوستریتور
تغییر و تنظیم مجدد خصوصیات و ابعاد سند
به طور مکرر اتفاق می افتد که بعد از ایجاد فایل جدید و حتی طراحی بخش های از آن نیازمند اعمال تغییراتی در خصوصیات سند گشوده شده مثل ابعاد بوم طراحی، اندازه حاشیه ها، واحد اندازه گیری سند و غیره خواهیم شد ما در بخش اول آموزش تغییر و تنظیم مجدد خصوصیات و ابعاد سند در آموزش ایلوستریتور در مورد این تغییرات صحبت میکنیم
به کمک دستور document setup از منوی file می توانیم به بخشی از تنظیماتی که هنگام باز کردن سند جدید اعمال کردیم دست پیدا کنیم. به این ترتیب که بر روی منوی file کلیک چپ می کنیم و از منوی باز شده فرمان document setup را انتخاب می کنیم یا از کلیدهای ترکیبی alt+ctrl+P استفاده می کنیم.
در کادر محاوره ای document setup دو تب داریم: تب general و type که هر کدام از این ها گزینه های مربوط به خودشان را دارند که ما آنها را باهم بررسی می کنیم.
قسمت ابتدایی در بخش general گزینه units هست که با استفاده از این گزینه شما می توانید واحد اندازه گیری سند خودتان را مجدد تنظیم کنید به این ترتیب که ما مثلا واحد اندازه گیری pixels را می خواهیم بر روی گزینه millimeters قرار دهیم و مشاهده می کنید به محض اینکه میلیمتر را انتخاب کردیم تنظیماتی که در قسمت bleed قرار گرفته بر حسب میلیمتر می شود. اگر که pixels انتخاب کنیم این برحسب پیکسل هست یا واحدهای اندازه گیری دیگر.
بخش بعدی بخش edit artboards است که این بخش را در پایان اینکه کادر را کامل توضیح دادیم خدمتتان خواهیم گفت تقریبا یکی از مهم ترین بخش های قسمت document setup هست و بیشترین کاربرد را دارد که نیاز داشته باشیم آرت بردهای خودمان را ویرایش کنیم. در قسمت bleed شما می توانید مرز یا حاشیه اطمینان برای برش سند را تعیین کنید ممکن است که سند بعد از چاپ نیاز به برش داشته باشد حتما ما بایستی فضای بین سه تا پنج میلیمتر را برای این مرز اطمینان جهت برش تعیین کنیم تا کارمان در هنگام برش زیر تیغ برش از بین نرود.
قسمت بعدی که ملاحظه می کنید گزینه show images in outline mode هست که اگر این گزینه را فعال کنید تصاویری که در داخل سندتان هست در مد outline نمایش داده می شود یعنی مدی که فقط ما خط دور هست را مشاهده می کنیم و رنگ های داخل تصاویر دیده نمی شود.
گزینه highlight substituted glyphs مربوط به نویسه ها یا سیمبل هایی هست که روی صفحه کلید شما موجود نیست و شما بایستی آنها را از طریق منویglyphs فعال کنید. در صورتی که glyphs در داخل سندتان داشته باشید و وارد کرده باشید اگر این گزینه تیک بخورد به صورت متمایل از بقیه ی علائم نشان داده می شوند.
قسمت بعدی transparency and overprint options هست که در این قسمت شما تنظیماتی را مربوط به کنترل های شفافیت زمینه سند و تنظیم های خطوط شبکه بندی می توانید انجام دهید به این ترتیب که در قسمت grid size می توانید اندازه شبکه پس زمینه شفاف را مشخص کنید.
فاق سند با این حالت نمایش داده می شود یک حالت شطرنجی دارد که شما این خطوط شبکه بندی را می توانید سایزش را در اینجا تعیین کنید گزینه small را همانطور که میبینید در این preview نمایش داده می شود.گزینه small بهصورت خیلی کوچک، medium متوسط و large بهصورت بزرگ برای شما تنظیم میکند.
بخش بعدی grid colors هست که شما می توانید تنظیمات مربوط به رنگ این خطوط شبکه بندی را در پس زمینه شفاف مشخص کنید گزینه های light و mediumراداریم که همانطور که میبینید هر کدام از این ها را که تغییر میدهیم در این پیشنمایشی که اینجا قرار گرفته می توانید این رنگها را مشاهده کنید.
قسمت بعدی چک باکس simulate colored paper است که این یعنی زمانی که شما قرار است کار خود را روی یک کاغذ رنگی چاپ کنید با تیک زدن این گزینه شبیهسازی نحوه چاپ بر روی کاغذ رنگی برای شما انجام می شود. این گزینه فقط زمانی کارایی خواهد داشت که grid colors شما روی گزینهای غیر از light تنظیمشده باشد.
قسمت preset مربوط به رزولوشن سند شما است که می توانید بسته به اینکه در سندتان افکتهای تصویری رستری یا پیکسلی وجود دارد می توانید high resolution را انتخاب کنید.
وارد قسمت type option میشویم. در این قسمت اولین گزینه که میبینید که هماکنون تیک دارد و فعال است use typographer’s quotes که می توانید با این گزینه مشخص کنید شکل گیومه یا کوتیشن مارکهایی که در داخل سند درج می کنید به چه صورت باشد.
قسمت بعدی مربوط به language یا زبان پیشفرض سندتان میباشد.
بخش بعدی double quotes است که باز کوتیشن مارک یا گیومه دوتایی را شما می توانید ازاینجا شکلش را انتخاب کنید.Single quotes هست که می توانید شکلش را از لیست بازشو معین کنید که به چه صورت باشد.
بخش بعدی superscript مربوط به توان است که سایز و محل قرار گرفتن توان را نسبت به خط زمینه متن می توانید مشخص کنید که در کدام قسمت قرار گیرد.بخش بعدی subscript هست می توانید سایز اندیس و اینکه در کدام مکان قرار گیرد را مشخص کنید.بخش بعدی small caps است که اندازه حروف کوچک انگلیسی را نسبت به حروف بزرگ می توانید تعیین کنید و در قسمت export می توانید تنظیمات موردنیاز برای قابلویرایش ماندن متون بعد از گرفتن خروجی و شکل ظاهری آنها انتخاب کنید.
و در پایان بعدازاینکه تنظیمات این کادر را کامل انجام دادید بر روی دکمه ok کلیک کنید تا تنظیمات روی سند شما اعمال شود.در قسمت general قرار شد در پایان بخش edit artboards را بررسی کنیم.
برای ورود به بخش ویرایش آرت بردها یا بومهایی که ما در صفحه طراحی کردیم بر روی این گزینه کلیک چپ می کنیم.همینطور که خدمتتان گفتیم یکی از مهمترین بخش های تشکیلدهنده کادر document setup تنظیمات آرت برد میباشد. می توانید این کار را غیر از اینکه از گزینه edit artboard در کادر document setup استفاده کنید به این ترتیب عمل کنید که بهجای اینکه وارد کادر document setup شوید از ابزار artboard tools برای ویرایش آرت بردهایتان استفاده کنید.
به این مفهوم که اگر در حالت نرمال باشیم با کلیک کردن بر روی ابزار آرت برد وارد بخش ویرایشی آرت بردها خواهیم شد. اگرچند لحظه موس را روی این ابزار نگهدارید میبینید که جلوی ابزار کلید ترکیبی shift+O را گذاشته برای اینکه شما به جای اینکه از ابزار استفاده کنید از کلیدهای ترکیبی shift+O استفاده کنید.
یکی از کارهایی که شما می توانید در قسمت ویرایش آرت بردها انجام دهید این هست که به تعداد آرت بردهایتان اضافه کنید یعنی اگر که ما یک سند را با یک آرت برد طراحی کردیم و الان احتیاج داریم که یک آرت برد دیگر داشته باشیم که طرح دیگری را داخل آن طراحی کنیم یا اینکه یک آرت برد داشته باشیم که قرار است که داخل آن یک کارت ویزیت طراحی کنیم یا لیبل روی cd را طراحی کنیم به هر حال نیاز داریم بهنوعی که چندین آرت برد دیگر د راین قسمت حتی با سایزهای مختلف ایجاد کنیم.
برای اینکه بدانید تعداد آرت بردهایی که می توانید داخل یک سند در ایلوستریتور ایجاد کنید چقدر هست می توانیم بگوییم که تا 100 تا آرت برد را شما می توانید در یک سند ایلاستریتوری اضافه کنید. در ورژن های پایینتر یکی از ایرادهای نرمافزار ایلاستریتور این بود که هر سند حاوی یک آرت برد و ما بیشتر از یک آرت برد در یک سند نمیتوانستیم داشته باشیم.
بهعنوان مثال اگر ما میخواستیم یک بروشور را در ایلاستریتور طراحی کنیم لازم بود که این بروشور برای هر قسمت یعنی برای روی بروشور یک سند ایجاد کنیم و یک آرت برد را داشته باشیم و برای پشت بروشور یک سند دیگر بازکنیم و در داخل آرت برد آن قسمت پشت بروشور را طراحی کنیم ولی در ورژن های بالاتر این مشکل برطرف شد .
آخرین دیدگاهها
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
- امیر مولایی در آموزش فیگما
- مهتاب عظیمی زاده در آموزش فیگما
- پشتیبانی مکتب تی وی در آموزش فیگما
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونگی هم ترازی اشیاء در ایلوستریتور
کار با سمبل ها در ایلوستریتور
کار با ابزار scallop و crystallize و wrinkle در ایلوستریتور
تغییر شکل ترکیبی
کار با ابزار قطره چکان
ساخت شیب رنگ یا gradient در ایلوستریتور
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و خسته نباشید
ببخشید من دوتا ارت برد توی سند ایجاد کردم برای کارت ویزیت حالا چطوری خروجی بگیرم برای چاپ؟
سوالات فنی فقط به دانشجویان دوره ها در تلگرام پاسخ داده میشن