تغییر رنگ فضای کاری و ذخیره کردن یک سند در ایلوستریتور
تغییر رنگ فضای کاری
اگر از رنگ فضای کار خودتان رضایت ندارید میتوانید در این مقاله ی آموزش ایلوستریتور آن را به دلخواه تنظیم کنید برای این کار بر روی منوی edit کلیک چپ کنید و از زیر منوی preferences گزینهی user interface را انتخاب کنید.
بخش preferences بخشی هست که شما میتوانید به کلیهی نرمافزار ایلوستریتور دسترسی داشته باشید.
همانطور که ملاحظه میکنید بخشهای مختلفی دز این کادر قرارگرفته که با کلیک کردن میتوانید هرکدام از آنها را تنظیم کنید و گزینههای داخلش را بهدلخواه خود تغییر دهید ، در قسمت user interface شما یک لیست دارید به نام brightness که در این قسمت شما میتوانید میزان تیرگی و روشنی فضای کاری خود را تغییر دهید ، گزینه dark که خب تیرهتر است.
Medium dark حالی بود که ملاحظه میکردید.
Medium light
و light
حال هر حالی که میخواهید را انتخاب میکنید و بر روی دکمه ok کلیک کنید تا رنگ فضای کارتان تغییر کند.
ذخیره نمودن یک سند در نرمافزار ایلوسترتور
برای ذخیرهسازی تغییرات انجامشده در سند جاری و یا ذخیره نمودن یک سند جدید در محیط نرمافزار امکانات متنوعی از جمله save ، save as و export وجود دارد ، در اینجا ما فایلی را برایتان باز کردیم که قبلاً یکبار این فایل بر روی دیسک سخت بانام 2.ai ذخیرهشده است.
چنانچه تغییراتی را بر روی این فایل اعمال کنیم مثلاً رنگ بخشهایی از سند را تغییر دهیم و قصد ذخیره کردن این تغییرات را بر روی فایل داشته باشیم چون این فایل را یکبار بر روی سیستم ذخیره کردیم میتوانیم بر روی منوی file کلیک چپ کنیم و از فرمان save برای ذخیرهسازی تغییرات انجامشده کمک بگیریم و یا میتوانیم از کلیدهای ترکیبی ctrl+S استفاده کنیم.
برای روشنتر شدن مفهوم این مسئله یک با فایل جدید را با همان تنظیمات پیشفرض باز میکنیم و بهعنوانمثال یک کادر ترسیم میکنیم و یکرنگ به کادر اختصاص میدهیم قصد داریم این سند را ذخیره کنیم چنانچه کلیدهای ترکیبی ctrl+S یا فرمان save را انتخاب کنیم میبینیم که بلافاصله کادر save as باز میشود چون هنوز این فایل را بر روی سیستم خودمان ذخیره نکردیم و از ما خواهد که ابتدا نامی برای فایل، مسیر ذخیرهسازی و نوع فرمتی که قرار است فایل بر اساس آن ذخیره
شود را مشخص کنیم.
اگر دقت بفرمایید در منوی file هم اگر روی فرمان save کلیک کنید مجدداً کادر محاورهای save as برایتان بازخواهد شد.قصد داریم جزئیات این کادر را برایتان توضیح دهیم .همانطور که ملاحظه میکنید بخشی در این قسمت است که مسیر فایلتان مشخصشده است
با انتخاب گزینه computer میتوانید به درایوهای دیسک سختتان و یا اگر فلش به سیستم خود وصل کرده باشید به فلشتان دسترسی داشته باشید.بهاینترتیب میتوانید مسیر فایلتان را مشخص کنید و فایل را ذخیره کنید.همانطور که ملاحظه میکنید بخشهای دیگری مثل desktop یا پوشه downloads یا قسمت libraries هم برای ذخیره
سازی فایلها هم در دسترس هستند.
البته ما توصیه میکنیم که فایلهای خود را بر روی درایوهایتان ذخیره کنید و از ذخیرهسازی فایلها بر روی درایوc و بخشهایی مثل desktop ، libraries و یا document که بر روی درایو c وجود دارند پرهیز کنید به این دلیل که اگر برای ویندوز شما مشکلی ایجاد شود و سیستمعامل شما بالا نیاید کلیهی فایلهایی که بر روی این درایو قرارگرفتهاند با نصب مجدد ویندوز از بین خواهند رفت. پس شما بهتر است که حتماً از درایوهای دیگر دیسک سختتان برای ذخیرهسازی فایلهای خودتان استفاده کنید.
بخش بعدی که ملاحظه میکنید قسمت کادر file name هست که شما باید نام فایل موردنظرتان را آنجا مشخص کنید و از قسمت کادر save as type بایستی فرمتی که میخواهید فایلتان را بر اساس آن ذخیره کنید مشخص کنید. این کادر را با کلیک چپ بر روی فلش سیاهرنگ کوچک باز میکنیم و وارد لیست بازشوی این کادر میشویم.
همانطور که ملاحظه میکنید یکسری فرمتهایی مثل adobe illustrator ، adobe PDF ، illustrator EPS ، illustrator template ، SVG و SVG compressed وجود دارد. فرمت پیشفرض نرمافزار ایلوستریتور .AI هست که همانطور که ملاحظه میکنید خودش هم وقتی کادر save as را باز میکنید روی این فرمت پیشفرض قرارگرفته است که شما میتوانید فایل خودتان را با استفاده از این فرمت ذخیره کنید.همچنین فرمتهای دیگری مثل .PDF ، .EPS یا فرمت template یا الگو برای سند ایلوستریتور در این قسمت وجود دارد که بسته به نیاز خودتان میتوانید هرکدام از این فرمتها را انتخاب کنید و بر اساس آن ذخیرهسازی کنید .فرمت .PDF مشخص است که اگر شما فایلتان را بهصورت .PDF ذخیره کنید
میبینید که میتوانید آن را در نرمافزارهایی که PDF خوان هستند اجرا کنید یا فرمت .EPS فرمتی است که کاملاً خصوصیات وکتوری یا برداری را حفظ میکند و میتوانید آن را در همهی نرمافزارهای شرکت ادوبی و یا نرمافزارهای گرافیکی باز کنید. یا فایلی مثل .AIT فایلها الگوی ایلوستریتور هستند که شما میتوانید با ذخیره کردن یک فایل بهصورت فایل الگو هر بار برای اعمال تغییرات جدید آن فایل الگو بازکنید و خیالتان ازاینجهت راحت باشد که تغییرات بر روی فایل اصلی الگو ذخیره نخواهد شد.
حال برای ذخیرهسازی تغییرات حتماً سیستم از شما خواهد خواست که فایل را بانام جدید یا با فرمت .AI یا فرمتهای دیگر بر روی سیستم خودتان ذخیره کنید. پسازاینکه فرمت موردنظر را انتخاب کردید نام فایل را مشخص کردید و مسیر ذخیرهسازی خودتان را هم مشخص کردید بر روی دکمه save کلیک چپ کنید ، کادر محاورهای illustrator options را باهم بررسی میکنیم. در قسمت ابتدای کادر version قرارگرفته که میتوانید با کلیک چپ کردن بر روی فلش سفیدرنگ این کادر وارد لیست بازشوی آن شوید و از داخل این لیست نسخه نرمافزار ایلوستریتوری که قرار است فایل در داخل آن باز شود را انتخاب کنید.ممکن است برخی مواقع فایلی را طراحی کنیم و به سیستمی ببریم که در داخل آن ورژن پایینتری از نرمافزار نصبشده است.حتماً بایستی در این قسمت نوع نسخه نرمافزار را برای فایل مشخص کنید.چون اگر با ورژن بالاتر ذخیره کنیم و به سیستمی که در آن ورژن پایینتر نصب است ببریم فایل بازنخواهد شد .اما اگر فایل با نسخه پایینتر طراحیشده باشد و بخواهیم آن را در نرمافزاری که نسخه بالاتری دارد و بخواهیم بازش کنیم برای فایل مشکلی پیش نخواهد آمد و در داخل آن نرم افزار بازخواهد شد.
بخش بعدی fonts هست که در آن مشخص میکنیم در چه شرایطی فونتهای ما در فایل جاسازی شود.
بخش بعدی options هست که گزینه create PDF compatible file بهصورت پیشفرض تیک دارد و با این گزینه ما به نرمافزارمی گوییم که فایل خروجی که داریم الآن ذخیره میکنیم با نرمافزارهای PDF خوان سازگاری داشته باشد یعنی اینکه فایل داخل نرمافزارهای PDFخوان قابل باز شدن باشد.
بخش بعدی include linked file هست که در حال حاضر غیرفعال است و مشخص میکند که فایلهای لینک شده را در برگیرد .
قسمت بعدی embed ICC profiles هست که با این گزینه شما مشخص میکنید که پروفایلهای رنگ در داخل فایل جاسازی شوند.
گزینه بعدی use compression هست که ما فشردهسازی فایل را با این گزینه فعال میکنیم تا حجم فایلمان تا حدودی کاهش پیدا کند.
بخش بعدی save each artboard to separate file هست. درصورتیکه فایل ما از چند آرت برد تشکیلشده باشد این گزینه فعال خواهد بود و ما میتوانیم با تیک زدن این گزینه مشخص کنیم که قصد داریم هر آرت برد را در فایل مجزایی ذخیره کنیم یعنی همهی آرت بردها داخل یک فایل قرار نگیرند بلکه هر آرت برد یا هر بوم در فایل مجزا ذخیره شود.
حتی بعد از فعال شدن این گزینه این بخش all وrange هم برای شما فعال میشود که در صورت انتخاب گزینه all همهی آرت بردهای شما در فایلهای مجزا قرار خواهد گرفت و در صورت انتخاب گزینه range میتوانید آرت بردهای خاصی را برای نرم افزار مشخص کنید که در فایلهای مجزا قرار گیرد. بهعنوانمثال اگر که سند ما حاوی پنج آرت برد است فرضاً ما میخواهیم آرت برد یک تا سه فقط در فایل مجزا ذخیره شود و یا میتوانیم مشخص کنیم که آرت بردهای یک، چهار و پنجدر فایلهای مجزا ذخیره شوند. بخش بعدی transparency که با این قسمت شما شفافیت اشیا کارشده در کار را تنظیم میکنید.درنهایت بعد از تنظیمات موردنیاز بر روی دکمه ok کلیک و فایل را ذخیره میکنیم.
فرمان دیگری به نام revert در منوی فایل داریم که با کلید F12 این فرمان مشخصشده است.
گاهی اوقات ممکن است از تغییراتی که روی فایل ایجاد کردیم راضی نباشیم و قصد برگشتن به حالت اولیهی فایل را داشته باشیم در این صورت با استفاده از گزینه revert میتوانید بهسرعت به آخرین وضعیت ذخیرهشده دسترسی پیدا کنیم.
آخرین دیدگاهها