در این آموزش افترافکت میخواهیم درمورد Track camera صحبت کنیم و بدانیم کاربرد آن چیست. ابتدا یک Composition ایجاد میکنیم و یک ویدئو را وارد محیط برنامه میکنیم و آن را در قسمت Timeline قرار میدهیم حال اگر بخواهیم عمق کار را داشته باشیم و یک جسمی را ثابت در یک نقطه ای قرار دهیم از این ابزار که معرفی خواهیم کرد استفاده میکنیم.
لایه ی فیلم را در حالت انتخاب شده قرار میدهیم و از سربرگ Animation گزینه ی Track camera را انتخاب میکنیم، در این صورت گزینه های مربوط به آن در سمت چپ تصویر در پنجره مربوط به افکت ها نمایش داده میشود و فیلم نیز در حالت Analyzing قرار میگیرد که در این قسمت باید صبر کنیم تا آنالیز فیلم کامل شود.
بعد از آن که آنالیز ویدئو تمام شد یک camera ساخته می شود حال برای آن که عمق کار را مشخص کند بر روی دکمه ی Create Camera کلیک میکنیم در این صورت یک لایه مربوط به camera در قسمت Timeline ایجاد میشود.
اگر بخواهیم از روش دیگری عمق کار را بدست آوریم بر روی افکت کلیک میکنیم تا در حالت انتخاب شده قرار گیرد سپس در مانیتور مشاهده میکنید که نقاط بسیاری مشخص میشود و علت مشخص شدن این نقاط واضح تر بودن آن ها است و قسمت هایی که مشخص نمی شود یا واضح نبودند یا در طول فیلم آن نقاط از بین میروند توجه کنید در قسمت Advanced گزینه ی Auto delete point Acro فعال میباشد که این گزینه باعث میشود نقاط ضعیف تر حذف شوند.
اگر بخواهیم این پلاگین با جزئیات بیشتری کار کند باید گزینه ی Detailed Analysis را فعال کنیم در این صورت نقاط بیشتری مشخص می شوند، همچنین اگر بخواهیم اندازه این نقاط را افزایش دهیم میتوانیم از گزینه های Target size و Track point size استفاده کنیم و مقدار آن را به اندازه نیاز تنظیم کنیم، با استفاده از گزینه ی Show Track point نیز می توانیم 3D یا 2D بودن کار را مشخص کنیم.
حال میتوانیم در هر قسمت از ویدیو که مد نظرمان است یک مقداری را ضبط کنیم به طور مثال بر روی یکی از point های موجود در مانیتور که واضح تر است کلیک راست میکنیم و گزینه ی Create Solid and Camera را انتخاب میکنیم در این صورت یک Camera و یک Solid در حالت 3D در قسمت timeline ایجاد میشود در اینجا اندازه ی Solid را افزایش میدهیم تا مشاهده شود، حال اگر کار را اجرا کنیم مشاهده میکنیم این Solid در همان نقطه ای که قرار داشت ثابت می ماند.
حال Camera و Solid ایجاد شده را حذف میکنیم و بر روی یکی از نقاط موجود در مانیتور کلیک راست کرده و گزینه ی create text and camera را انتخاب میکنیم در این صورت یک دوربین و یک فایل متنی برای ما ایجاد میشود که این متن در ویدئو در همان نقطه ای که ایجاد کردیم ثابت می ماند که می توانیم اندازه و جهت قرار گرفتن آن را تنظیم کنیم.
در این حالت توجه داشته باشید مقدار position فایل متنی ای که ایجاد کردیم را نباید خیلی تغییر دهیم تا از نقطه ای که آن را ایجاد کردیم فاصله بگیرد. حال این گزینه ها را نیز حذف میکنیم و افکت را در حالت انتخاب شده قرار میدهیم تا point ها نمایش داده شوند، بر روی یکی از آنها که مد نظرمان است کلیک راست میکنیم و این بار گزینه ی create Null and camera را انتخاب میکنیم.
حال یک تصویر به صورت فایل PNG وارد محیط برنامه می کنیم و آن را در قسمت Timeline قرار می دهیم و برای آن حالت 3D Layer را فعال میکنیم سپس لایه ی این تصویر و لایه ی مربوط به Track Null را در حالت انتخاب شده قرار میدهیم و دکمه ی P از صفحه کلید را میزنیم تا گزینه ی position آن ها نمایش داده شود حال مقدار position مربوط به Track Null را برای لایه ی تصویر کپی میکنیم و اندازه آن را نیز به مقدار دلخواه تنظیم میکنیم.
آنچه گفتیم قابلیتی بود که با استفاده از Track camera برای ما ایجاد میشود در استفاده از این قابلیت توجه داشته باشید هنگامی که یک point را برای کار انتخاب می کنید آن را خیلی جابه جا نکنید تا از آن نقطه دور نشود و اگر نقطه ی مدنظرتان با آنالیز مشخص نشده باشد میتوانید از گزینهی Detailed Analysis استفاده کنید در این صورت کار بسیار دقیق تر خواهد بود.